Apró trükkök, hogy rend legyen a konyhában

 

A konyha az a terület, amit talán a legnehezebb rendben tartani a lakásban. Ennek egyszerűen az az oka, hogy mindennap használjuk, és hát a főzés nem éppen rumlimentes tevékenység. Persze nem a szemét az, ami miatt a konyha rendetlennek tűnik, hiszen azt kidobjuk. Ha azonban rendszeresen vesszük fel a kötényt, és készítünk valami finom ebédet vagy vacsorát, tudhatjuk, hogy ehhez rengeteg különféle eszközre van szükség. Edények, evőeszközök, fakanalak, hámozók, mixerek, merőkanalak, és még hosszasan lehetne sorolni azokat a tárgyakat, amikkel egy átlagos konyhában találkozhatunk. Ezeket pedig el is kell tudni pakolni, ha azt szeretnénk, hogy rend legyen. Na ez az, ami nem olyan könnyű, mint amilyennek hangzik.

 blog20_konyhabutor_fiokok_ajtok_rendrakas_8magdibutor_08.jpgNagyon sok feladat ilyen csillogós rendet tartani a konyhánkban, de nem lehetetlen. 

Sosem elég a szekrény

 

Aki próbált már úgy istenigazából rendet tenni egy konyhában, az valószínűleg elég hamar tett egy felfedezést: ebben a helyiségben egyszerűen nem lehet elég szekrény és fiók. Még a saját tervezésű, egyedi konyhabútornál is előbb-utóbb szembejön az a probléma, hogy kevés a hely a szekrényekben, fiókokban. Ilyenkor jön jól, ha vannak polcok is, ahová például a bögréket sorakoztatjuk: nem tűnik ettől rendetlennek a konyha, mégis szabadult fel hely. Jól jöhetnek a kis, szekrényekre rögzíthető, felszerelhető kampók, a dizájnos fűszertartók, fiókrendszer beosztások, illetve a különböző tárolódobozok, amik szintén nagyon jól tudnak mutatni. Ezek mind segítenek abban, hogy a szekrényekben és a fiókokban több hely legyen, ugyanakkor rendet is lehet velük tartani.

 blog20_konyhabutor_fiokok_ajtok_rendrakas_7magdibutor_07.jpg

Ezzel a praktikus megoldással nyertünk egy kihúzható vágódeszkát és egy roló mögé rejtve, a kisgépek sincsenek szem előtt.

blog20_konyhabutor_fiokok_ajtok_rendrakas_3magdibutor_03.jpg

Osztott fiókrendszerekkel szabadon alakíthatjuk igény szerint a beosztást.

blog20_konyhabutor_fiokok_ajtok_rendrakas_4magdibutor_04.jpg

 

Sokat javít az összképen a beépítés

 

Mostanában már elvárás, hogy  beépített konyhai gépeket választunk, amik szintén segítenek abban, hogy valahogy jobban „egyben legyen” az egész konyha. Rossz ötlet szabadon álló készülékeket használni már a XXI. században, szinte mindent be lehet építeni: a tűzhelyet, sütőt, mikrót, mosogatógépet, mosógépet, és a hűtőt szokták jellemzően a bútor részévé tenni elfedve egy ajtó fronttal. Sokkal harmonikusabb az összhatás, ha a bútorok be vannak építve, és nem mellesleg takarítás szempontjából is előnyös: nem tud közéjük, mögéjük, melléjük beesni, befolyni semmi, így nem kell hetente többször is elhúzgálni mindent, hogy tisztán lehessen tartani.

blog20_konyhabutor_fiokok_ajtok_rendrakas_6magdibutor_06.jpg

Egyre több alkalommal kerül a mosógép is a konyha közelébe, praktikus beépítéssel már el is tüntethető.

blog20_konyhabutor_fiokok_ajtok_rendrakas_5magdibutor_05.jpg

Jobb oldali hosszú fogantyú mögött rejtőzik a hűtő, mellette kihúzható tároló és sütő, mikró, beépítve.

blog20_konyhabutor_fiokok_ajtok_rendrakas_1magdibutor_01.jpg

Nagy ajtó mögött sok kis meglepetés, praktikus dolgok egy helyen közvetlenül a munkapult mellett.

 

Forrás: http://magdibutor.blog.hu/2016/06/02/apro_trukkok_hogy_rend_legyen_a_konyhaban

123Rift, a többit ebben pinterest albumban találod,

 Köszönöm hogy elolvastad az eheti blogbejegyzésem remélem feliratkozol a követők közé és nem maradsz le a következőkről sem. Magdi a beépített bútorok szakértője.

Ezt olvasta már?

Álomgardrób, beépített polcokkal és fiókokkal

  A nők többsége valószínűleg már egészen kislány kora óta álmodik egy hatalmas, gyönyörű gardróbszobáról, olyanról, amilyeneket a filmekben, sorozatokban látni, telis-tele ruhákkal és cipőkkel. Felnőttként aki megteheti, általában meg is

Kicsi a gyerekszoba? Megoldást jelenthet az emeletes ágy!

Sok kis lakásban jelent problémát, hogy ha második (vagy többedik) gyerek érkezik a családba, a kis gyerekszobában nehéz elhelyezni még egy ágyat. Ilyen esetekben jelenthet megoldást az emeletes ágy, amivel rengeteg helyet nyerünk, hiszen az alapterületből csak egy ágy helyét foglal

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Küldés

Az MAGDI BÚTORSTÚDIÓ a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.