Bútorok térelválasztóként: merj kísérletezni!

 

 magdibutor_l.jpg

 

Nagyon sok lakás esetében okoz problémát, hogy egyszerűen rossz az elosztása, kedvezőtlenek a helyiségek arányai. Gyakran találkozhatunk például azzal a helyzettel, hogy adott egy kétszobás lakás, ahol az egyik szoba viszonylag kicsi, a másik pedig jó nagy. Külön nappali nincs, a nagyobb szoba meg annyira azért nem nagy, hogy kettőt lehessen belőle csinálni.

 

Ez az elosztás leginkább annak kényelmetlen, aki a nagyobb szobát birtokolja, hiszen ott van hely, ezáltal az lesz egyben a nappali is. A bútorokkal azonban lehet annyit trükközni, hogy mégiscsak elkülönítsük kicsit az intim szférát.

 

Válasszuk le a hálófülkét!

Családok esetében legtöbbször a szülők járnak úgy, hogy nincs saját hálószobájuk. Ez azért is kellemetlen, mert az ágyunk, ahol aludni szoktunk, intim területnek számít, nem szívesen osztjuk meg „kívülállókkal”, ilyen esetben azonban nincs más választásunk. Kivéve, ha valamilyen módon mégiscsak elzárjuk azt a részt, ahol aludni szoktunk. Ha falat húzni nincs lehetőség, egy térelválasztó jó ötlet lehet, ráadásul, ha polcos, plusz tárolófelületet is biztosít.

Előfordulhat ugyanakkor, hogy csak a helyiség teljes átrendezésével valósítható meg a hálórész elszeparálása. Ha így áll a helyzet, akár a meglévő bútorok is használhatók térelválasztóként.

 

Láttam egyszer egy olyan megoldást, hogy egy hatalmas, négyajtós gardróbszekrényt nem a fal mellett helyeztek el, hanem a falra merőlegesen tették be a szobába, térelválasztóként. A szekrény hátulját letapétázták, mintha fal lenne, az ajtós rész pedig az így kialakított hálószoba felé nézett. Elsőre merésznek tűnik egy ilyen megoldás, de valójában nagyon jól nézett ki, nem volt zavaró a szoba közepéig benyúló szekrény.

 

Nehezen szakadunk el a megszokástól

 A bútorokkal való kísérletezés sok esetben megoldhatja a térelválasztás problémáját, ha el merünk szakadni attól a sémától, hogy a bútornak a fal mellett a helye. Ha megfigyeljük, a legtöbb lakás eszerint van berendezve, pedig nagyon jó lehetőségeket ad, ha eltérünk ettől. Testvérek közös szobáját lehet többé-kevésbé elválasztani így, de amerikai konyhás nappali esetén is láttam már olyat, hogy a kanapé volt a határvonal a kettő között, és egyáltalán nem volt furcsa, hogy középen van.

 

_terelvalaszto_butorok_koncert_2magdibutor_02.jpg

 

_terelvalaszto_butorok_koncert_4magdibutor_04.jpg

 

Forrás : http://magdibutor.blog.hu/2017/08/11/butorok_terelvalasztokent_merj_kiserletezni

Ezt olvasta már?

Így szüntesd meg otthon a káoszt!

      A kis lakásokban nagyon gyakori, hogy túlzsúfoltnak és rendetlennek tűnnek, annak ellenére is, hogy mindent megteszünk azért, hogy valahogyan úrrá legyünk a káoszon. Persze jól tudjuk, hogy szélmalomharcot vívunk: kicsi a hely, túl sok a holmi, még a

Kicsi a gyerekszoba? Legyen minden egyben!

  Kisebb lakásokban nagyon sokszor okoz problémát, hogy a helyiségek sem éppen hatalmasak, emiatt elég nehéz berendezni őket. Hiába bújjuk a lakberendezési magazinokat, a különböző bútorüzletek újságjait, és nézegetjük a szebbnél szebb bútoro

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Küldés

Az MAGDI BÚTORSTÚDIÓ a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.