Dizájnos polcokat a falra!

magdibutor_polc02.jpg

A polcok minden lakásban jó szolgálatot tehetnek, különösen ott, ahol egyébként is kicsi a hely, és sok fejtörést okoz a különböző holmik tárolása. A polcok segítségével sokkal több tárgynak találhatunk helyet, hiszen hasznosíthatjuk a falon lévő üres területeket is. Ha helynek éppen nem vagyunk szűkében, a polcok dekorációs célokat is szolgálhatnak: gyakori, hogy dísztárgyakat helyeznek el rajtuk, amelyeknek semmi más dolguk nincs, minthogy szebbé, otthonosabbá varázsolják a helyiségeket.

 

Maga a polc is díszíthet

 

A polc legtöbbünk fejében egy vízszintes bútorlap a falra szerelve. Nos, nem feltétlenül muszáj, hogy ennyiben kimerüljön az esztétikai értéke. A XXI. századi kreatív lakberendezők számára a polcok már rég nem egyenes „deszkák” a falon. Ami azt illeti, mindenféle formát felvehetnek: lehetnek spirálisak, ábrázolhatnak faágakat, felvehetik egymásba érő négyzetek, téglalapok alakját. A funkciójukat ettől ugyanolyan jól ellátják, de sokkal izgalmasabb dizájnt nyújtanak az egész lakásnak.

 

Mit tudsz polcokon tárolni?

 

Nos, gyakorlatilag bármit, hiszen ami elfér rajta, azt rárakhatod. Mivel azonban egy csupasz polcot semmi sem takar olyan jótékonyan, mint a szekrény tartalmát az ajtók, nem mindegy, mit tartasz rajta. Legalábbis ha fontos neked, hogy néz ki a lakásod. A polcokon célszerű dísztárgyakat tartani szépen elrendezgetve: régi emlékeket, apróságokat, esetleg bekeretezett fényképeket. Amiket még szépen el lehet rendezni, azok a könyvek és a CD-k, bátran kipakolhatod őket.

 

Amint arról már korábbi bejegyzésekben is szó volt, a polcokat egyéb eszközként is lehet használni, például térelválasztónak. Ehhez nem fali polcokra van szükség, hanem állóra. Itt sem kell azonban feltétlenül a klasszikus formákra gondolni, nyugodtan szabadjára engedhetjük a fantáziánkat, és megpróbálkozhatunk bármilyen különlegesebb, egyedibb formával. A lényeg itt a térelválasztó funkció betöltése, és hogy legyen rajta olyan felület, amire rakhatunk tárgyakat. Együgyes asztalos garantáltan el tudja készíteni azt, amit elképzeltünk!

Ezt olvasta már?

Régi bútorok felújítása

Amikor az ember elavultnak, idejétmúltnak érzi a meglévő bútorait, vagy egyszerűen csak megunta őket, az első gondolata, hogy szépen újakat vesz, a meglévőket pedig eladja, elajándékozza, adományozza, vagy ha nagyon régiek, egyszerűen kidobja. Pedig egészen biztos, hogy a régi bútorok

Miért jó laminált lapból készíttetni az egyedi bútort?

    Ha úgy döntünk, hogy egyedi bútort szeretnénk készíttetni, az egyik első kérdés, amivel szembekerülünk, hogy milyen alapanyagból, vagyis miből legyen a bútor? Nagyon fontos tisztában lenni a bútor funkciójával, és az abból adód&

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Küldés

Az MAGDI BÚTORSTÚDIÓ a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.