Egy méltatlanul elhanyagolt helyiség: az előszoba

Az előszoba a lakásnak az a része, ami a legkevesebb figyelmet kapja. Nagy gondot fordítunk arra, hogy rendezzük be a konyhánkat, a nappalinkat, a hálónkat, de valahogy az előszoba mindig csak sikerül valahogy. Felfúrunk egy fogast, berakunk egy cipősszekrényt, esetleg egy tükröt, és kész, a célnak megfelel.

 

Nos, a célnak talán igen, de hogy szép nem lesz, az is biztos. Sőt, igazán praktikus sem, mert ahogy elkezded majd használni, rájössz, hogy voltaképpen semminek nincs helye, nem tudod a holmijaidat normálisan tárolni, és egyszer csak azt veszed észre, hogy az előszobád úgy néz ki, mint valami raktárhelyiség: mindenhol hever valami, egymás hegyén-hátán a sapkák, sálak, cipők. Ez így semmiképpen nem jó, és változtatni kell rajta – de akkor már csináljuk jól!

 

Így rendezd be az előszobádat!

 

Az előszoba berendezése során a legnagyobb nehézség az, hogy kicsi a hely, ezért nehéz jól kihasználni a teret, és megtalálni a megfelelő bútorokat. Ilyen esetben jó döntés lehet egyedi bútort készíttetni, mert így maximálisan kihasználhatjuk a helyiség adottságait, és biztosan olyat kapunk mindenből, amilyet szeretnénk. Nem kell komoly terveket készíteni: ha egy elképzelésünk már van arról, mit szeretnénk (és mivel tudjuk, hogy eddig mi hiányzott, már lesz), a szakemberek meg tudják csinálni a terveket.

 

Gondolkodjunk a kihasználtságon is, és úgy határozzuk meg például az egyes bútorok méretét, kapacitását. Cipőtároló szekrény esetében például azt gondoljuk végig, hányan vagyunk a családban, és hány pár cipővel kell számolni fejenként átlagosan. Nem árt, ha ehhez még egy polcot hozzáadunk, hogy az esetleges vendégek cipői is kényelmesebben elférjenek.

 

Ugyanez a koncepció érvényesülhet a kabátoknak szánt akasztók tekintetében: legyen hely a lakásban lakók kabátjainak, és néhány plusz hely a vendégekének. Gondolkodhatunk komplett előszobafalban is, így a cipősszekrény és a fogasok eleve egy bútor részei lesznek, tehát biztosan tökéletesen passzolnak egymáshoz. Polcokkal is kiegészíthetjük a falat a sálaknak, sapkáknak, kesztyűknek és egyéb kiegészítőknek. Kerülhet melléjük tükör, illetve esernyőtartó is. 

Ezt olvasta már?

Kicsi a gyerekszoba? Legyen minden egyben!

Kisebb lakásokban nagyon sokszor okoz problémát, hogy a helyiségek sem éppen hatalmasak, emiatt elég nehéz berendezni őket. Hiába bújjuk a lakberendezési magazinokat, a különböző bútorüzletek újságjait, és nézegetjük a szebbnél szebb bútorokat –

Kihasználatlan sarkok? Polcozd be!

Nagyon sok lakásban alakul úgy a berendezés hogy a sarkok üresek maradnak. Ez nem is feltétlenül probléma ott, ahol jó nagy a hely, legfeljebb beállít az ember a sarokba egy nagyobb növényt, hogy legyen ott valami. Abban az esetben azonban, amikor kicsi a hely, nagy luxus egy négyzetcentimétert is kihasz

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Küldés

Az MAGDI BÚTORSTÚDIÓ a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.