Egy méltatlanul elhanyagolt helyiség: az előszoba

Az előszoba a lakásnak az a része, ami a legkevesebb figyelmet kapja. Nagy gondot fordítunk arra, hogy rendezzük be a konyhánkat, a nappalinkat, a hálónkat, de valahogy az előszoba mindig csak sikerül valahogy. Felfúrunk egy fogast, berakunk egy cipősszekrényt, esetleg egy tükröt, és kész, a célnak megfelel.

 

Nos, a célnak talán igen, de hogy szép nem lesz, az is biztos. Sőt, igazán praktikus sem, mert ahogy elkezded majd használni, rájössz, hogy voltaképpen semminek nincs helye, nem tudod a holmijaidat normálisan tárolni, és egyszer csak azt veszed észre, hogy az előszobád úgy néz ki, mint valami raktárhelyiség: mindenhol hever valami, egymás hegyén-hátán a sapkák, sálak, cipők. Ez így semmiképpen nem jó, és változtatni kell rajta – de akkor már csináljuk jól!

 

Így rendezd be az előszobádat!

 

Az előszoba berendezése során a legnagyobb nehézség az, hogy kicsi a hely, ezért nehéz jól kihasználni a teret, és megtalálni a megfelelő bútorokat. Ilyen esetben jó döntés lehet egyedi bútort készíttetni, mert így maximálisan kihasználhatjuk a helyiség adottságait, és biztosan olyat kapunk mindenből, amilyet szeretnénk. Nem kell komoly terveket készíteni: ha egy elképzelésünk már van arról, mit szeretnénk (és mivel tudjuk, hogy eddig mi hiányzott, már lesz), a szakemberek meg tudják csinálni a terveket.

 

Gondolkodjunk a kihasználtságon is, és úgy határozzuk meg például az egyes bútorok méretét, kapacitását. Cipőtároló szekrény esetében például azt gondoljuk végig, hányan vagyunk a családban, és hány pár cipővel kell számolni fejenként átlagosan. Nem árt, ha ehhez még egy polcot hozzáadunk, hogy az esetleges vendégek cipői is kényelmesebben elférjenek.

 

Ugyanez a koncepció érvényesülhet a kabátoknak szánt akasztók tekintetében: legyen hely a lakásban lakók kabátjainak, és néhány plusz hely a vendégekének. Gondolkodhatunk komplett előszobafalban is, így a cipősszekrény és a fogasok eleve egy bútor részei lesznek, tehát biztosan tökéletesen passzolnak egymáshoz. Polcokkal is kiegészíthetjük a falat a sálaknak, sapkáknak, kesztyűknek és egyéb kiegészítőknek. Kerülhet melléjük tükör, illetve esernyőtartó is. 

Ezt olvasta már?

Merre nyíljon?

A beépített bútor sokszor szóba jöhet, mint alternatíva, de leggyakrabban a kis lakásokban merül fel, ahol kicsik a helyiségek is. Az ok egyszerű: a szabvány méretű bútorok nem férnek be, vagy beférnek, de egy csomót fölöslegesen foglalnak az amúgy is kevés helyből. Ez

Gyerekbiztos bútorok egyedileg készítve

Akinek van gyereke, az tudja, mekkora boldogság, mikor a pici elkezd mászni, majd feláll, és kapaszkodva megteszi első lépéseit. És akinek van gyereke, az azt is tudja, mekkora bosszúság tud lenni, hogy az immár önjáró csemete egy pillanat alatt eljut a szekrényekig, fiókokig, kihúzza,

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Küldés

Az MAGDI BÚTORSTÚDIÓ a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.