Egy méltatlanul elhanyagolt helyiség: az előszoba

Az előszoba a lakásnak az a része, ami a legkevesebb figyelmet kapja. Nagy gondot fordítunk arra, hogy rendezzük be a konyhánkat, a nappalinkat, a hálónkat, de valahogy az előszoba mindig csak sikerül valahogy. Felfúrunk egy fogast, berakunk egy cipősszekrényt, esetleg egy tükröt, és kész, a célnak megfelel.

 

Nos, a célnak talán igen, de hogy szép nem lesz, az is biztos. Sőt, igazán praktikus sem, mert ahogy elkezded majd használni, rájössz, hogy voltaképpen semminek nincs helye, nem tudod a holmijaidat normálisan tárolni, és egyszer csak azt veszed észre, hogy az előszobád úgy néz ki, mint valami raktárhelyiség: mindenhol hever valami, egymás hegyén-hátán a sapkák, sálak, cipők. Ez így semmiképpen nem jó, és változtatni kell rajta – de akkor már csináljuk jól!

 

Így rendezd be az előszobádat!

 

Az előszoba berendezése során a legnagyobb nehézség az, hogy kicsi a hely, ezért nehéz jól kihasználni a teret, és megtalálni a megfelelő bútorokat. Ilyen esetben jó döntés lehet egyedi bútort készíttetni, mert így maximálisan kihasználhatjuk a helyiség adottságait, és biztosan olyat kapunk mindenből, amilyet szeretnénk. Nem kell komoly terveket készíteni: ha egy elképzelésünk már van arról, mit szeretnénk (és mivel tudjuk, hogy eddig mi hiányzott, már lesz), a szakemberek meg tudják csinálni a terveket.

 

Gondolkodjunk a kihasználtságon is, és úgy határozzuk meg például az egyes bútorok méretét, kapacitását. Cipőtároló szekrény esetében például azt gondoljuk végig, hányan vagyunk a családban, és hány pár cipővel kell számolni fejenként átlagosan. Nem árt, ha ehhez még egy polcot hozzáadunk, hogy az esetleges vendégek cipői is kényelmesebben elférjenek.

 

Ugyanez a koncepció érvényesülhet a kabátoknak szánt akasztók tekintetében: legyen hely a lakásban lakók kabátjainak, és néhány plusz hely a vendégekének. Gondolkodhatunk komplett előszobafalban is, így a cipősszekrény és a fogasok eleve egy bútor részei lesznek, tehát biztosan tökéletesen passzolnak egymáshoz. Polcokkal is kiegészíthetjük a falat a sálaknak, sapkáknak, kesztyűknek és egyéb kiegészítőknek. Kerülhet melléjük tükör, illetve esernyőtartó is. 

Ezt olvasta már?

Páraelszívók a konyhában: a kötelező kiegészítők egyike

Valószínűleg mindenki számára ismerős helyzet, hogy amikor főz, rövid idő alatt az egész lakásban pára, és ételillat terjeng. Ez egy ideig nem zavaró, de amikor már az összes lakástextilen, ruhadarabon érezni a sült krumpli illatát, kezd kellemetlenné válni a d

Nem kényelmes az ágyad? Készíttess magadnak!

Sok ember panaszkodik arra, hogy hiába próbált nagy körültekintéssel ágyat választani magának, valami mégsem stimmel. Nem elég nagy, nem elég stabil, nyikorog-nyekereg, kényelmetlen a fejtámla. Bizony előfordulhat, hogy hiába nézünk végig akár ezer ágykeret

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Küldés

Az MAGDI BÚTORSTÚDIÓ a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.