Egyedi bútorokkal használhatod ki a tetőtéri szobát

Egyre többen építik be a házuk tetőterét. Legtöbbször erre akkor kerül sor, ha bővül a család létszáma, a gyerekek nőnek, és már igényelnek egy-egy saját zugot. A tetőtér kézenfekvő opciónak tűnik, hiszen a falakat nem kell hozzá piszkálni, és gyakorlatilag egy hatalmas, kihasználatlan tér áll a rendelkezésünkre. A ház alapterülete nem nő, mégis rengeteget nyerhetünk vele. Egy nehézséggel azonban nem árt számolni: nem könnyű úgy berendezni a tetőtéri szobákat, hogy jól ki legyenek használva. Ez a terület adottságaitól fakad. A háztető ugyebár dől befelé, ennek megfelelően a fal is fog, legalább az egyik oldalon. Egy kis kreativitással azonban nagyon jól kihasználhatók ezek a helyek is.

 

Egyedi bútorral könnyebb

 

Egy tetőtéri szobába ritkán szoktak jók lenni a készen kapható elemes bútorok. Azoknak van egy szabványmagassága, ami a tetőtérben nem biztos, hogy elfér, mert teljesen változó lehet, hogy a fal hány centinél kezd el dőlni. Ha éppen pechünk van, akkor az életben nem találunk hozzá bútort. Ha találunk is valamit, egy ilyen általában pici és speciális adottságokkal bíró helyiséget nem egyszerű jól kihasználni, a szabvány elemek pedig nem valószínű, hogy képesek erre. Legjobban akkor járunk, ha egyedileg terveztetünk bútorokat. Azok pont oda fognak passzolni a helyükre, és számos trükkös megoldással tudjuk majd jobban kihasználni a rendelkezésre álló teret.

 

A beépítés a leghasznosabb

 

El lehet képzelni a szituációt, amikor egy szép nagy gardróbszekrényt próbálunk beállítani egy tetőtéri szobába, a ferde fal mellé. Vagy be sem fog férni, vagy úgy, hogy marad egy lyuk azon a részen, ahol a fal még nem éri el azt a magasságot, hogy aláférjen a szekrény. Máris ott van egy jó nagy hely, teljesen üresen. Egyrészt csúnya, másrészt fölösleges. Persze tehetünk oda valami szobanövényt egy olcsó polcra, de sokkal szebb és nem mellesleg praktikusabb, ha a beépített szekrény mellett döntünk. Itt ugyanis nem gond a fal szöge, a szekrény vonala követi azt, a polcok pedig így is beférnek.

Megtalálhatsz minket itt is:

Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube

 

 

Ezt olvasta már?

Variációk térelválasztóra

Sokan élnek olyan lakásban, ahol nincs sok helyiség, de azok viszonylag nagyok. Ez azért kellemetlen és dühítő, mert a hely megengedné, hogy legyen mondjuk plusz egy háló, vagy dolgozószoba, vagy étkező (vagy mindhárom egyszerre), de az elosztás megköti a kezünket. Sokszor az sem leh

Állatokhoz tervezve

Nagyon sok ember él együtt állatokkal. Akinek volt már olyan kedvence, aki igazán elvarázsolta, az tudja, hogy ezek a szőrös kis lények szinte olyanok tudnak lenni az embernek, mintha a gyerekei lennének. Éppen ezért természetesen megvan a saját helyük a lakásban is, ami nem ritkán ol

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Küldés

Az MAGDI BÚTORSTÚDIÓ a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.