Erre figyelj a gyerekszobabútor tervezésekor!

 

Minden helyiség berendezése komoly feladat lehet, azonban a gyerekszoba még nagyobb odafigyelést igényel a többinél. Ez elsősorban azért van így, mert a gyerekek, amikor megtanulnak járni, esnek-kelnek, és később sem arról híresek, hogy egy helyben ülve szépen rajzolgatnak (legalábbis a többségnek a hasonló tevékenységek nem tartanak pár percnél tovább). Fontos tehát, hogy a gyerekszoba biztonságos legyen. Emellett nem árt figyelembe vinni, hogy mivel a szoba nekik készül, az ő igényeiknek kell, hogy megfeleljen. De hogyan is lehet ezt megvalósítani?

 

Így lesz gyerekbarát a szoba:

 

Lekerekített szélek, sarkok. Ahogy említettük, az éppen hogy felállni, majd járni tudó picik esnek-kelnek, és biztosak lehetünk benne, hogy ott fognak elesni, ahol a legkevésbé kellene. Mindig megtalálják a legveszélyesebb helyeket, ahol jól beverhetik a fejüket. Az ilyen veszélyeket minimalizálhatjuk, ha a gyerekszobában a bútoroknak a széleit, sarkait lekerekítjük. Így is fájdalmas lesz, ha beüti a fejét a baba, de legalább nem tudnak akkora sérülést okozni. Nagyobb, ugyanakkor elevenebb gyerekeknél ez szintén praktikus lehet.

 

Lezárható fiókok. Pici korban a gyerekek kedvelt szórakozása a fiókok, szekrényajtók nyitogatása, a kipakolás, és bizony az ajtók csapkodása. Utóbbival az a gond, hogy egy nagy lendülettel bevágott szekrényajtó vagy fiók nagyon oda tudni csípni a picik ujját, akár el is törheti. Éppen ezért célszerű ezeket zárhatóra tervezni, hogy amíg a csemete meg nem tanulja a használatukat, ne okozhassanak ilyen bajt.

 

Figyeljünk a bútorok magasságára! Igen, a gyerekszoba szekrényébe is mi pakoljuk be a mosott ruhát, ennek ellenére ez a szoba a gyereké, ahogy a bútorok is, ezért nem árt, ha úgy vannak kitalálva, hogy az ő méreteihez igazodjanak. Nem feltétlenül kell, hogy a gyerek elérje a szekrény felső polcát (egy hároméves esetében érdekes is lenne ehhez igazodni), de azért hozzá tudjon férni mindenhez, amihez szeretne, és ne legyenek magasan a polcok, vagy falra szerelhető, felső szekrények!

Mivel a gyerekbiztos bútor egyedileg vannak készítve minden szempontot figyelembe véve.

Forrás:http://magdibutor.blog.hu/2017/07/07/erre_figyelj_a_gyerekszobabutor_tervezesekor

Magdi a beépíthető bútorok szakértője ha szakmai tanácsra van szükséged keress meg bátran egyeztessünk egy időpontot: m.me/magdibutor 

Megtalálhat minket:

Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube

Ezt olvasta már?

Ne félj a színektől!

Rendeztél már be úgy egy lakást, vagy akár csak egy szobát, hogy tényleg teljesen szabad kezet kaptál, és hagyhattad szárnyalni a fantáziádat? Nincs is ennél jobb, a többségnek azonban nem nagyon adatik meg. Vagy albérletben laknak, és az ottani bútorokat használj&a

Mi legyen a konyha falán?

Egy helyiség berendezése nem merül ki a bútorok kiválasztásában, esetleg megtervezésében és elhelyezésében. Még számos olyan tényező akad, ami nagyban befolyásolja, milyen lesz végül az összkép, mennyire lesz tökéletes a hatás, mennyire lesz o

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Küldés

Az MAGDI BÚTORSTÚDIÓ a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.