Ez volt a benyomásunk a 2018-as Salone del Mobile kiállításról Milánóban!

  Ha Nápolyt látni és meghalni - akkor Milánót látni és újjászületni!

 

 

Színek és anyagok:

Szinte tökélyre fejlesztették az utánzás művészetét. Szakmabeliként is közeli vizsgálatot igényelt a fa-, márvány- és fémutánzatú dekorok felismerése, annyira meggyőzőek már az anyagok. Természetesen a tapintásnál lebuknak ezek a felületek, de lassan a többség már csak ott. Hozzáteszem, volt még gyártó szép számmal, akiknél a dekor teljesen eltűnt, frontként és korpuszként sem használtak laminátos forgácslapot, hanem márványt, diófát, üveget és nemesacél felületeket  -akár szekrénytestnek is! Teljes a kavalkád, amit hagyományosan pultként várnánk az megjelenik frontfelületen (gránit, márvány, beton, inox), és amit én a legértékesebb frontnak tartanék (diófa, tölgyfa) azt korpusznak vagy üveg mögé bújtatott frontnak láttuk használni. Dominálnak a sötét színek, akár teljes kivitelben (front, belső és munkapult is), és a felső szekrényeket vékony, a konyha frontjának színére fújt fémkeretben, döntően átlátszó üveggel, üvegpolcokkal és bemart profilú LED-világítással oldják meg.

 

Műszaki megoldások:

Gyakorlatilag eltűntek a fogantyúk. A push kilökőket olyan pántokkal egészítik ki, amelyek egy érintésre teljes mértékig kinyitják az ajtót a használó előtt. Teljes mélységű alsó- és kamraszekrényben csak fiókos elemeket használnak, és azok belső rendezői a tökélyre fejlesztve láthatók. Nagyobb cégek saját gyártásban oldanak meg mindent, a frontfogantyútól a logós kés- és konyhai eszközkészletig. Ami természetesen tökéletesen elosztva kap helyet a fiókokban. A kiemelkedő mobilis munkalapokból nem volt olyan sok, mint tavaly a kölni kiállításon, kevesebb ilyen technológiás konyha volt. Kicsit olyan ez, mint a TV-knél a 3D technológia: egy irányzat csupán, lehetséges, hogy sose fog igazán elterjedni, már csak az ára miatt is.

 

 

Trend effect

A tervezésben két trendet látok teljesen szétválni, az egyikben lassan az alsó szekrényekben lévő fiókok is transzparensek, így gyakorlatilag az üvegajtós felsőkkel a teljes konyhabútor belső tartalma átlátható.

A másik viszont olyan módon tünteti el a konyhabútort, hogy első látásra a laikusnak fel sem tűnik, mi lehet az ajtók mögött. Ez a vonulat kiteljesedni látszik olyan szintű gépészeti megoldásokkal, mint amikor egy kézmozdulattal szétnyílik a konyhabútor, és a felfelé futó óriási felületű “ajtók” mögött előtűnik a pult, felette a polcrendszer. Ebbe a trendbe illeszkedik, hogy a gyártók, pl. Elica kifejlesztették a munkalapba integrálható indukciós főzőlapot, ami akár kő, akár furnér alá építhető, és gyakorlatilag teljesen egységes pultfelülettel dolgozhat a tervező. Az Elica standján működés közben is láthattuk a tölgyfurnér alá épített verziót, ahol pici fekete körök jelezték a zónák és a kezelőfelület helyét. Számomra kiugróan praktikus megoldás volt a hordozható konnektor, ami egy profilba volt pattintható a falon, és gyakorlatilag használat közben lehetett a konyha egyes pontjain “felhalmozni” szükség esetén az aljzatokat.

 

FTK (Technology for the Kitchen )

A smeg igazi közönség sikert aratott az új Dolce & Gabbana kollekcióval, ez volt az egyik selfi-zóna a kiállításon, folyamatos figyelmet kapott. Másik például a MARCHI Cucine fehér fala, amire szimplán csak konyhai edények voltak felragasztva fehéren lefestve 30nm-es felületen. A többi gépgyártó stand is hatalmas méretekkel és választékkal volt jelen talán a legotthonosabb a NEFF standja, ami egy olasz fűszeres zöldségesre hasonlított. Jellemző volt a VR-technológia alkalmazása:  a bemutató videókon keresztül a gépeket sikerült testközelbe hozni. Pl. a Samsungnál egy baráti főzőcskézős kisfilmen keresztül mutatták meg, mit tudnak a gépek  - végig az  egyik szereplő szemszögéből. Az terjed még a konyhában a "Voice Control", az okos otthon alapja amihez saját applikációs rendszere van pl. a Mielenek és a Boschnak is. Önmagukban ezeken a standokon napokat lehetett volna hasznosan eltölteni.

Forrás magdbutor.blog.hu

Érdekel még? Több mint 70 képet a Facebook oldalunkon találhatsz ITT NÉZD MEG AZ ÖSSZESET

 

Ezt olvasta már?

Nem kényelmes az ágyad? Készíttess magadnak!

Sok ember panaszkodik arra, hogy hiába próbált nagy körültekintéssel ágyat választani magának, valami mégsem stimmel. Nem elég nagy, nem elég stabil, nyikorog-nyekereg, kényelmetlen a fejtámla. Bizony előfordulhat, hogy hiába nézünk végig akár ezer ágykeret

Ilyen volt Kölnben a Livingkitchen2017

 Discover Kitchen Ideas volt a hívószó és mi fel is fedeztük neked! Véget ért a imm cologne és a livingkitchen2017-es szakkiállítás és vásár, ahol a  szakmabelik, gyártók, forgalmazó partnerek, lakberendezők, sajtósok mind együtt csodá

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Küldés

Az MAGDI BÚTORSTÚDIÓ a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.