Fali polcok és szekrények: milyen magasan legyenek?

magdibutor_polcok_polc07.jpg

A falak kihasználása nagyon jó ötlet, ha a lakásban egyébként kicsik a helyiségek, és kevés a tárolóegység. Adja magát, hogy ebben az esetben fali szekrényekkel és polcokkal igyekszünk helyet csinálni a különböző tárgyainknak, hogy ne csak kallódjanak össze-vissza a lakásba. Ez azonban egy olyan pont, ahol az igények ellentétesek lehetnek. Nagy kérdés ugyanis a legtöbb esetben, hogy milyen magasan legyen a polc, vagy egy-egy szekrény. Ha már többen élünk a lakásban, ezzel kapcsolatban eltérhetnek az igények – vajon hogyan lehet megoldani egy ilyen vitás helyzetet?

 

Nincs egyetemes megoldás, ezt a problémát többféleképpen is lehet kezelni. Az biztos, hogy kompromisszumos megoldásra van szükség, ha a lakásban élők közül valaki nagyon alacsony, más pedig nagyon magas. De lehet olyan megoldást találni, hogy mindenkinek jó legyen.

 

Ki használja az adott helyiséget?

 

Ez az első kérdés, amit fel kell tennünk. Ha ugyanis valaki hálószobájáról van szó, adja magát, hogy az ő igényeihez kell alkalmazkodni. Ha közös a hálószoba, el lehet a szekrényt vagy polcokat úgy osztani, hogy az alsók az alacsonyabb lakóé, a felsők pedig a magasabbiké.

 

Mekkora a belmagasság?

 

A belmagasság teljesen logikus módon ezen a téren nagyban meghatározza a lehetőségeket. Ha viszonylag kicsi, akkor olyan nagyon magasra úgysem tudunk polcot és szekrényt tenni, hogy egy alacsony ember ne érje el. Ha nagyobb a rendelkezésre álló hely fölfelé, akkor már felmerülhet, hogy meddig érdemes elmenni. Ha galériás egy helyiség, akkor egy nagyon magas szekrényt úgyis jól ki lehet használni, hogy a felső része a galériáról nyitható.

 

Pakoljunk okosan!

 

Eldönthetjük, hogy mit szeretnénk pakolni az adott helyre. A nagyon ritkán használt tárgyak, amiket tényleg csak alkalmanként veszünk elő, kerüljenek magasra, a gyakrabban használt holmik pedig a lenti polcokra. Így ami sokszor kell, azt elérjük könnyen, amit ritkán használunk, azt nem, viszont alkalmanként nem olyan zavaró, ha oda kell húzni egy széket, hogy elérjük azt, amit le szeretnénk venni.

 

forrás: http://magdibutor.blog.hu/2017/09/14/fali_polcok_es_szekrenyek_milyen_magasan_legyenek

Ezt olvasta már?

Szelektív hulladékgyűjtés otthon – vannak stílusos megoldások

  A környezetvédelem napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap, és nem csak a különböző mozgalmak szintjén: a háztartásokban is egyre inkább megjelenik a környezettudatos gondolkodásmód. A szelektív szemétgyűjtés már nem számít újdonságnak

Mi legyen a konyha falán?

Egy helyiség berendezése nem merül ki a bútorok kiválasztásában, esetleg megtervezésében és elhelyezésében. Még számos olyan tényező akad, ami nagyban befolyásolja, milyen lesz végül az összkép, mennyire lesz tökéletes a hatás, mennyire lesz o

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Küldés

Az MAGDI BÚTORSTÚDIÓ a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.