Helytakarékos megoldás: a beépített, lehajtható szekrényágyak

Már az elején el kell ismernünk, hogy a gyakorlatban meglehetősen ritkán találkozunk ezzel a megoldással, pedig picike helyiségekben nagyon jól jöhet, szakmai szlengben "007-es James Bond ágynak" hívjuk vagy "Murphy Beds". Akinek volt már akkora szobája, hogy az ágy berakása után gyakorlatilag nem lehetett kettőt lépni egymás után, az tudja, milyen rossz, amikor van is élettere az embernek, meg nincs is, mert elfoglalják a bútorok – főleg ugye az ágy. Leginkább külföldi magazinokban, egy-egy extra szűk lakás bemutatásakor lehet találkozni a felhajtható ágy megoldásával, pedig itthon is, az ilyen pici helyiségekben tényleg pont jól jöhet. Ha nincs szükség az ágyra, egyszerűen felhajtjuk, és máris van szabad területünk. A gyerekszobában például így felszabadul terület, ahol a gyerekek játszhatnak. Másik megoldás a galériás kialakítás vagy a kihúzható ágy dobogóba rejtve.

A fal amúgy is kihasználatlan

 

Persze tudjuk, hogy az ágy ilyenformán nem tűnik el, valahol továbbra is helyet fog foglalni. De őszintén, mennyi üres falfelületünk van? Ezt a helyet nagyon kevesen használják ki, legfeljebb pár kép van a falon (az egyébként lehet így is, legfeljebb nem látszik, mikor az ágy épp fel van hajtva). Alighanem az ágyunk a falhoz „állítva” nem fog túl sok vizet zavarni. Persze a módszer hátránya, hogy a beágyazás nem merül ki abban, hogy szétterítjük a paplant, majd egy ágytakaróval letakarjuk az egészet: teljesen el kell tüntetni az ágyneműt, mert nem fogjuk tudni tőle felhajtani az ágyat. Ez a 2 perces művelet azonban talán nem túl nagy ár azért, hogy elférjünk a szobában.

 

De mégis hogy néz ez ki?

 

Valljuk be, jogos a kérdés, hogy a szoba esztétikai értékén nem ront-e, ha az ágy a fal mellé van hajtva. Nos, ebben lehetünk kreatívak: az ágy alján egy vidám, színes, a szoba koncepciójába illő kép, és még stílusosak is lehetünk! Úgy fog kinézni, mint egy kép a falon. Persze célszerű keretbe foglalni az ágy helyét, esetleg a falba süllyeszteni, így nem is fog kilógni. A felhajtható ágy egyébként jól jöhet akkor is, ha nem kicsi ugyan a szobánk, de nincs külön hálószobánk – így napközben nappaliként funkcionálhat a hálószoba, senkit nem fog zavarni az ágy jelenléte. Persze mindenek megvan az ára és ezekhez már nagyon komoly fémszerkezet kell hozzá ami költséges, de hosszabb távon mivel ez a legjobb megoldás megtérül. A beépített gázrugók megtartó ereje mindenkor az ágy súlyához igazodik, így biztosított, hogy a jelentős súlyú ágyak kinyitáskor-felcsukáskor bármilyen helyzetben önmegtartók, nem kell attól tartani, hogy a fejünkre esnek.

 

Forrás:http://magdibutor.blog.hu/2016/09/22/helytakarekos_megoldas_a_beepitett_lehajthato_agy

 

#helytakarekos #ágy #megoldás #blog #cikk #magdibutor

Ezt olvasta már?

Hogyan tágítsuk a teret?

Sok ember él kicsi lakásban, ami nem feltétlenül baj, hiszen ha nem nagy az együtt lakók száma, nem feltétlenül kell hatalmas házba költözni. Egy háromfős családnak például tökéletesen elég lehet egy kétszobás, 50 négyzetméteres lakás is. A

Hogyan használjunk ki egy kis szobát

Hogyan használjunk ki egy kis szobát?     A kis helyiségek maximális kihasználása, praktikus berendezése komoly kihívás. Amikor kicsi a hely, gyakran merül fel az a probléma, hogy nem férünk el, nem tudjuk rendesen elpakolni a holmijainkat, és úgy érezzük magunk

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Küldés

Az MAGDI BÚTORSTÚDIÓ a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.