Hogyan használjunk ki egy kis szobát

Hogyan használjunk ki egy kis szobát?

 

 

A kis helyiségek maximális kihasználása, praktikus berendezése komoly kihívás. Amikor kicsi a hely, gyakran merül fel az a probléma, hogy nem férünk el, nem tudjuk rendesen elpakolni a holmijainkat, és úgy érezzük magunkat, mintha egy lyukba lennénk bezárva. Nos, olyan lakberendezői bravúr nem létezik, ami egy kis szobát naggyá tud tenni. A méret adott, azt kell kihasználni, ami van. Olyan lakberendezői trükkök azonban léteznek, amik segítenek abban, hogy maximálisan ki tudjunk használni minden apró zegzugot, hogy mindennek megtaláljuk a helyét, és hogy ne legyen klausztrofóbiánk a saját szobánkban.

 

Építsd be!

 

Furcsa tanácsnak tűnik, de nagyon beválik: a legjobb megoldás arra, hogy egy kis helyiséget tágasabbnak láttassunk, ha teljesen beépítjük. Ha körbe-körbe, mindenhol bútorok vannak, érdekes módon nem még kisebbnek tűnik majd a szoba, hanem ellenkezőleg: nagyobbnak. Ez segíthet azon, hogy úgy érezzük, mintha egy lyukban lennénk.

 

Padlótól a plafonig

 

Mivel a falak mentén nincs túl sok hely, értelmetlen szabványméretű szekrényeket betuszkolni az apró szobába. Lesz ugyanis egy elég nagy kihasználatlan hely: a szekrény teteje, illetve a plafon közötti sáv. Érdemes ilyen helyzetben inkább egyéni bútort készíttetni, így lehetőség van akkora szekrények berakására, amik teljes egészében kitöltik a rendelkezésre álló teret, a padlótól egészen a plafonig. Ezzel máris nő a tárolók száma, és több helyünk lesz, ahová pakolhatunk.

 

Rejtett polcok, fiókok, okos megoldások

 

Ha ilyen kevés a hely, a hagyományos, ívesen nyíló szekrényajtók helyett érdemes a tolóajtót előnyben részesíteni, így ennek nem kell majd külön tér. Ahol nincs szekrény, ott polcokkal tudunk még hozzátenni egy kis tárolófelületet, illetve a szekrényeken belül is igény szerint alakíthatjuk a polcozást, nincs olyan, hogy „ennyi van, oszd be”, mint a kész bútorok esetében. Minden kis helyre elférhet még egy fiók, ahová lehet pakolni. Ezekkel a megoldásokkal garantáltan el lehet férni egy kis szobában is!

Ezt olvasta már?

Így lehet szuperkényelmes a konyhád!

A konyha megtervezése nem kis feladat, mégpedig azért nem, mert nagyon nehéz jól csinálni. Első hallásra nem tűnik bonyolultnak, hogy kitaláljuk pár szekrény és háztartási nagygép helyét, csakhogy azt is figyelembe kell venni, hogy praktikus legyen az elrendezés. Alapesetben ugyanis

Hogyan tisztítsd és ápold a bútorodat?

Ha megálmodtunk, megterveztettünk, és elkészíttettünk egy álom berendezést a lakásunkba, természetes, hogy azt szeretnénk, ha az sokáig szép és mutatós maradna. Ez alapvető elvárás, ezért az igényesebb bútorgyártók minőségi alapanyaggal d

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Küldés

Az MAGDI BÚTORSTÚDIÓ a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.