Hogyan tágíthatod a teret?

magdbutor_lakberendezes12.jpg

A cím talán kissé furcsán hangzik, de akinek kicsi, zsúfolt lakása van, az talán érti, mire akarunk utalni: hogyan lehet a kicsi, zsúfolt lakást ránézésre kevésbé szűkké, kevésbé zsúfolttá tenni? Hosszú távon nem túl jó érzés úgy végignézni a lakáson, hogy mindenhol hever valami, egy szabad négyzetcentiméter sincs, és mindenhol picinek tűnik a hely.

 

Persze sajnos nem létezik olyan varázslat, amivel a kis helyiségeket nagyobbá tehetjük. Jó is lenne, ha úgy működnének a szűk szobák, mint a Harry Potterben a sátrak: kívülről kicsinek tűnnek, de belépve hatalmasak és tágasak. Mivel ez a valóságban nem így van, egy lehetőségünk maradt: olyan megoldásokat keresni, amivel legalább látszatra nagyobbá tehetjük a teret. Szerencsére ilyen trükkök pedig vannak.

 

Építsük be!

 

Ha nem látom a saját szememmel, nem hiszem el, pedig igaz: egy helyiség akkor tűnik igazán nagynak, ha beépítjük. Magyarán, végig a falak mentén legyenek bútorok, természetesen egymáshoz passzoló darabok, és ha van rá mód, a felső szekrények is jó szolgálatot tehetnek. Persze így elsőre talán úgy tűnik, ezzel éppen az ellentétes hatást érjük el, de nem: ahelyett, hogy a sok bútortól szűkebbnek tűnne a hely, valójában nagyobbnak tűnik.

 

Az oka tulajdonképpen egyszerű: nincs több kihasználatlan terület, minden négyzetcentimétert hasznosítunk, így nem áll fenn az a probléma, hogy kevés a helyünk, de azért üres pontok is vannak itt-ott. Pakolni is könnyebben lehet így, és optikailag valóban nagyobbnak tűnik az egész helyiség, amihez a zsúfoltság megszűnése is hozzájárul.

 

Használjunk tükröket!

 

Rendben, elismerjük, a tükrök nem mindenhol vethetők be, mert eléggé furcsán hatnak például a konyhában. De egy nappaliban, egy hálóban, előszobában, folyosón viszont jó szolgálatot tehetnek, hogy úgy érezzük nem egy kis lyukban vagyunk. A tükör hatalmasat képes optikailag nagyítani a helyiségen, ezért ha tényleg csak a látszat a cél, nyugodt szívvel vessük be – sokat tud javítani az ember közérzetén, ha nem érzi úgy, hogy be van szorítva valahová.

 

#magdibutor #lakberendezes

Ezt olvasta már?

Így lehet szuperkényelmes a konyhád!

A konyha megtervezése nem kis feladat, mégpedig azért nem, mert nagyon nehéz jól csinálni. Első hallásra nem tűnik bonyolultnak, hogy kitaláljuk pár szekrény és háztartási nagygép helyét, csakhogy azt is figyelembe kell venni, hogy praktikus legyen az elrendezés. Alapesetben ugyanis

Otthonról dolgozol? Legyen irodád!

Az otthoni munkavégzés sokak álma: nem kell többé korán kelni, úgy osztja be az ember az idejét, ahogy akarja. Ki ne vágyna erre? Aki azonban már próbálta, az tudja, hogy nem olyan egyszerű. Komoly önfegyelem kell hozzá, hogy az ember ne találjon folyton valami más tennivalót

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Küldés

Az MAGDI BÚTORSTÚDIÓ a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.