Hogyan tágíthatod a teret?

magdbutor_lakberendezes12.jpg

A cím talán kissé furcsán hangzik, de akinek kicsi, zsúfolt lakása van, az talán érti, mire akarunk utalni: hogyan lehet a kicsi, zsúfolt lakást ránézésre kevésbé szűkké, kevésbé zsúfolttá tenni? Hosszú távon nem túl jó érzés úgy végignézni a lakáson, hogy mindenhol hever valami, egy szabad négyzetcentiméter sincs, és mindenhol picinek tűnik a hely.

 

Persze sajnos nem létezik olyan varázslat, amivel a kis helyiségeket nagyobbá tehetjük. Jó is lenne, ha úgy működnének a szűk szobák, mint a Harry Potterben a sátrak: kívülről kicsinek tűnnek, de belépve hatalmasak és tágasak. Mivel ez a valóságban nem így van, egy lehetőségünk maradt: olyan megoldásokat keresni, amivel legalább látszatra nagyobbá tehetjük a teret. Szerencsére ilyen trükkök pedig vannak.

 

Építsük be!

 

Ha nem látom a saját szememmel, nem hiszem el, pedig igaz: egy helyiség akkor tűnik igazán nagynak, ha beépítjük. Magyarán, végig a falak mentén legyenek bútorok, természetesen egymáshoz passzoló darabok, és ha van rá mód, a felső szekrények is jó szolgálatot tehetnek. Persze így elsőre talán úgy tűnik, ezzel éppen az ellentétes hatást érjük el, de nem: ahelyett, hogy a sok bútortól szűkebbnek tűnne a hely, valójában nagyobbnak tűnik.

 

Az oka tulajdonképpen egyszerű: nincs több kihasználatlan terület, minden négyzetcentimétert hasznosítunk, így nem áll fenn az a probléma, hogy kevés a helyünk, de azért üres pontok is vannak itt-ott. Pakolni is könnyebben lehet így, és optikailag valóban nagyobbnak tűnik az egész helyiség, amihez a zsúfoltság megszűnése is hozzájárul.

 

Használjunk tükröket!

 

Rendben, elismerjük, a tükrök nem mindenhol vethetők be, mert eléggé furcsán hatnak például a konyhában. De egy nappaliban, egy hálóban, előszobában, folyosón viszont jó szolgálatot tehetnek, hogy úgy érezzük nem egy kis lyukban vagyunk. A tükör hatalmasat képes optikailag nagyítani a helyiségen, ezért ha tényleg csak a látszat a cél, nyugodt szívvel vessük be – sokat tud javítani az ember közérzetén, ha nem érzi úgy, hogy be van szorítva valahová.

 

#magdibutor #lakberendezes

Ezt olvasta már?

Csak egy lépcső?

Sokszor panaszkodnak az emberek, hogy kevés a hely a lakásukban. Ha azonban alaposabban megnézzük, nagyon gyakran az a probléma, hogy egyszerűen nem használják ki rendesen a helyet, ami rendelkezésre áll. Ez nem feltétlenül róható fel bárkinek, ugyanis a szűkös hely sokszor olyan kreatív

Szakmai nap a Schachermayer házi vásáron

Holnap Május 25-én szakmai nap MIATT ZÁRVA lesz a stúdiónk De készülünk majd egy remek beszámolóval a legújabb vasalatokról, mert a Schachermayer házi vásárra megyünk :D   Magdi&Márk!  

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Küldés

Az MAGDI BÚTORSTÚDIÓ a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.