Hogyan válasszam ki a bútoraim színét?

magdibutor_23.jpg

Egy lakás, ház berendezésekor izgalmas, de nagyon nehéz feladat a bútorok kiválasztása. A feladat nehézségét a döntés súlya adja: a kiválasztott bútorok alapvetően meghatározzák majd a lakás összképét, stílusát, kinézetét. Ha sikerül jó ízléssel választanunk, kellemes hangulatú, szép otthont kapunk, de nagyon el is ronthatjuk az összhatást, ha mellényúlunk.

 

Természetesen elsődleges fontosságú, hogy milyen bútorok tetszenek, és milyenre van szükségünk. Előbbi leszűkíti a kört forma- és színvilág tekintetében, utóbbi pedig megadja a kereteit annak, hogy mely típusok között keresgéljünk. Emellett azonban még számos szempont beleszól abba, mi lesz a végleges döntésünk, és hogy fog kinézni a lakásunk.

 

Milyen a környezet?

 

Ez az a szempont, amivel nem lehet vitatkozni: egy bútordarab vagy elfér ott, ahová szánjuk, vagy pedig nem. Természetesen nagyon fontos, hogy előre mérjük le a rendelkezésre álló helyet, kis lakások esetén pedig célszerű nem kész, hanem egyedi bútorokkal feltölteni a helyiségeket, az optimális helykihasználás érdekében.

 

Legalább ilyen fontos szempont azonban a bútorok színe, hiszen ez az egész helyiség színvilágára hatással lesz. Egyértelműen számít, hogy milyen bútorok tetszenek, de nem szabad csak úgy rábökni egy mintára. Figyelembe kell venni, hogy milyen színűek a helyiségben lévő nyílászárók, a lakástextilek, különböző felületek.

 

A függönnyel, szőnyeggel, a padlóburkolattal, illetve a fal színével is harmonizálnia kell a berendezési tárgyaknak, ellenkező esetben igencsak összevissza hatása lesz a lakásunknak.

 

Mik a trendek?

 

Ha szeretnék egy igazán jól berendezett, stílusos lakást, természetesen az sem mindegy, hogy milyenek az aktuális trendek a színeket illetően. Szerencsére manapság sok minden elfogadott: az erős kontrasztok, az extravagáns színválasztás sem számít kifejezetten ritkának vagy furcsának.

 

Ha tehát ilyesmi elképzeléseink vannak, nyugodtan vágjunk bele a megvalósításba, csak ahogy már említettük, figyeljünk a környezet színeire is. Nyugodtan lapozgathatunk lakberendezési magazinokat ötletekért!

 

Ezt olvasta már?

Dizájnos polcokat a falra!

A polcok minden lakásban jó szolgálatot tehetnek, különösen ott, ahol egyébként is kicsi a hely, és sok fejtörést okoz a különböző holmik tárolása. A polcok segítségével sokkal több tárgynak találhatunk helyet, hiszen hasznosíthatjuk a falon l&ea

Így szüntesd meg otthon a káoszt!

      A kis lakásokban nagyon gyakori, hogy túlzsúfoltnak és rendetlennek tűnnek, annak ellenére is, hogy mindent megteszünk azért, hogy valahogyan úrrá legyünk a káoszon. Persze jól tudjuk, hogy szélmalomharcot vívunk: kicsi a hely, túl sok a holmi, még a

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Küldés

Az MAGDI BÚTORSTÚDIÓ a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.