Így alakíts ki étkezősarkot!

Ahhoz, hogy egy lakás kényelmes és rendezett legyen, nagyon fontos, hogy mindennek meglegyen a maga helye. Sajnos gyakori probléma, hogy a lakásokban kevesebb helyiség áll rendelkezésre, mint amennyi kellene ahhoz, hogy kényelmesen oszthassuk fel az egyes területeket.

 

Az egyik legtöbbször előforduló probléma, hogy kimarad az étkező: ez egy olyan helyiség, amit ki lehet spórolni, mert nem olyan létszükséglet, mint a szobák, a konyha, vagy a fürdőszoba. Ennek ellenére jó, ha van, és nem a nappalit kell minden alkalommal étkezővé alakítani, ha együtt enne a család, vagy nem a konyhában kell enni, a főzés után maradt romokat nézegetve. Ha a te lakásodban nincs külön étkező, ne csüggedj: egy kis kreativitással egy nagyobb méretű konyhában vagy nappaliban kialakíthatsz egyet!

 

Első lépés: válaszd el a területet!

 

Ha megvan a hely az étkezősarokhoz, az legyen az első lépés, hogy egy térelválasztóval elszeparálod az erre szánt területet. Így tényleg olyan érzésed lesz, mintha egy külön helyiség állna a rendelkezésedre, és jobban átlátod, mennyi helyed van a bútorok számára.

 

Második lépés: tervezd meg az étkeződet!

 

Látva a rendelkezésre álló helyet, itt az ideje, hogy kitaláld, mekkora és milyen asztal, székek, esetleg tálaló kerüljön az étkeződbe. Mivel többnyire kis területről van szó, sokszor a szabvány bútorok nem megfelelőek ide: túl nagyok, vagy nem illeszkednek rendesen. Kiváltképp igaz ez a sarkokra: székek helyett sokkal hatékonyabban ki tudod használni a helyet sarokpaddal, ezt azonban egyedileg célszerű elkészíttetni, méretre. Az asztalt is érdemes egyedi méretre csináltatni, belekalkulálva, hogy általában hányan ülünk körülötte.

 

Harmadik lépés: dekorálj!

 

Minden helyiséget feldob néhány dísz, például képek a falon, virág az asztalon, vagy étkező esetében egy stílusos gyümölcsöstál. Ezek apróságnak tűnnek, de sokat javítanak a hangulaton, így érdemes rájuk odafigyelni. Néhány lakberendezéssel foglalkozó oldal vagy magazin nagyon jó ötleteket adhat!

 

Ezt olvasta már?

Kihasználod az ágy alját?

  Egy aprócska lakásban minden egyes négyzetcentiméter kihasználása aranyat ér – ezzel mindenki tisztában van, aki volt már kénytelen nagyon kis életteret beosztani, főleg, ha nem is egyedül. Ennek ellenére sok ember abszolút nem tudja jól kihasználni azt a teret, a

Nem kényelmes az ágyad? Készíttess magadnak!

Sok ember panaszkodik arra, hogy hiába próbált nagy körültekintéssel ágyat választani magának, valami mégsem stimmel. Nem elég nagy, nem elég stabil, nyikorog-nyekereg, kényelmetlen a fejtámla. Bizony előfordulhat, hogy hiába nézünk végig akár ezer ágykeret

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Küldés

Az MAGDI BÚTORSTÚDIÓ a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.