Így alakíts ki étkezősarkot!

Ahhoz, hogy egy lakás kényelmes és rendezett legyen, nagyon fontos, hogy mindennek meglegyen a maga helye. Sajnos gyakori probléma, hogy a lakásokban kevesebb helyiség áll rendelkezésre, mint amennyi kellene ahhoz, hogy kényelmesen oszthassuk fel az egyes területeket.

 

Az egyik legtöbbször előforduló probléma, hogy kimarad az étkező: ez egy olyan helyiség, amit ki lehet spórolni, mert nem olyan létszükséglet, mint a szobák, a konyha, vagy a fürdőszoba. Ennek ellenére jó, ha van, és nem a nappalit kell minden alkalommal étkezővé alakítani, ha együtt enne a család, vagy nem a konyhában kell enni, a főzés után maradt romokat nézegetve. Ha a te lakásodban nincs külön étkező, ne csüggedj: egy kis kreativitással egy nagyobb méretű konyhában vagy nappaliban kialakíthatsz egyet!

 

Első lépés: válaszd el a területet!

 

Ha megvan a hely az étkezősarokhoz, az legyen az első lépés, hogy egy térelválasztóval elszeparálod az erre szánt területet. Így tényleg olyan érzésed lesz, mintha egy külön helyiség állna a rendelkezésedre, és jobban átlátod, mennyi helyed van a bútorok számára.

 

Második lépés: tervezd meg az étkeződet!

 

Látva a rendelkezésre álló helyet, itt az ideje, hogy kitaláld, mekkora és milyen asztal, székek, esetleg tálaló kerüljön az étkeződbe. Mivel többnyire kis területről van szó, sokszor a szabvány bútorok nem megfelelőek ide: túl nagyok, vagy nem illeszkednek rendesen. Kiváltképp igaz ez a sarkokra: székek helyett sokkal hatékonyabban ki tudod használni a helyet sarokpaddal, ezt azonban egyedileg célszerű elkészíttetni, méretre. Az asztalt is érdemes egyedi méretre csináltatni, belekalkulálva, hogy általában hányan ülünk körülötte.

 

Harmadik lépés: dekorálj!

 

Minden helyiséget feldob néhány dísz, például képek a falon, virág az asztalon, vagy étkező esetében egy stílusos gyümölcsöstál. Ezek apróságnak tűnnek, de sokat javítanak a hangulaton, így érdemes rájuk odafigyelni. Néhány lakberendezéssel foglalkozó oldal vagy magazin nagyon jó ötleteket adhat!

 

Ezt olvasta már?

Álmodd meg magad az otthonodat!

Ezen a hétvégén megjelenő cikkünk is nagyon sikeres volt Index címlapot is kapott! Köszönjük!      Álmodd meg magad az otthonodat!    Egy új otthon berendezése amellett, hogy rengeteg munka, nagyon nagy élmény is. Ilyenkor lehetőséget kapunk arra, hogy teljese

Bútorok magassága testreszabva

Az üzletekben kapható bútorok általában szabvány méretűek, többek között a magasság tekintetében is. A legtöbb ember számára ez pont megfelelő, de aki nem az átlagos mérethez tartozik, annak meggyűlhet ezzel a baja. Ami azt illeti, mindkettőre ismerek példát:volt e

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Küldés

Az MAGDI BÚTORSTÚDIÓ a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.