Így lehet szuperkényelmes a konyhád!

A konyha megtervezése nem kis feladat, mégpedig azért nem, mert nagyon nehéz jól csinálni. Első hallásra nem tűnik bonyolultnak, hogy kitaláljuk pár szekrény és háztartási nagygép helyét, csakhogy azt is figyelembe kell venni, hogy praktikus legyen az elrendezés. Alapesetben ugyanis a konyhában komoly munka zajlik napi szinten, így egy konyha akkor lesz igazán jó, ha minden kézre áll, és jól ki tudjuk használni a rendelkezésre álló teret. Ebben a megvilágításban már nem is olyan egyszerű, igaz? Szerencsére vannak praktikák, amik könnyebbé teszik.

 

Mire figyelj a konyhád kialakításánál?

 

  • Nagy, egybefüggő munkafelületed legyen. Mikor például vendégeket vársz, és többfogásos vacsorát készítesz, alighanem egyszerre fogsz több ételt sütni vagy főzni. Nagyon bosszantó, ha azért nem tudsz jó ütemben haladni, mert egy idő után egész egyszerűen nem férsz el a konyhapulton, vagy nem ismered ki magad, mert a konyha különböző pontjaira rakosgattál mindent, ahol éppen helyet találtál. Ha van egy nagy, egybefüggő munkafelületed, ilyen gondod nem lesz.

 

  • Érd el a hűtőt, a kukát és a mosogatót! Erre a három dologra van legtöbbet szükséged főzés közben. A hűtőből veszed ki a hozzávalókat, a kukába dobod a héjat, a csomagolást, a magokat, és a mosogatónál mosod meg az alapanyagokat, öblíted el a késedet. A saját bőrömön tapasztaltam, milyen, mikor a hűtő például külön van a spájzban, a kuka pedig az ellentétes sarokban: folyton szaladgál az ember, és maga köré halmozza a szemetet. Ezt érdemes elkerülni némi előrelátással.

 

  • Főzőlapot a pult munkafelület mellé, vagy mögé! Az is nagyon fontos, hogy a főzőlapot egyetlen mozdulattal elérd. Ha épp pucolod a krumplit, de közben kifutna a szósz, így azonnal tudsz cselekedni. Éppen ezért legjobb, ha vagy közvetlen a munkafelület mellett van a főzőlap, vagy úgy helyezkedik el, hogy hátrafordulva azonnal elérd – ez utóbbi megoldás kis konyhákban sajnos nem kivitelezhető, pedig nagyon praktikus, hiszen csak fordulni kell egyet.

Természetesen nagyon sok szempont van még amit figyelembe kell venni, kik használják majd és mire az adott teret milyen az ízlésük. Milyen az életmódjuk és mit is szeretnének csinálni az otthonukban. Ezeket mind érdemes átbeszélni egy harmadik féllel aki segít a döntésben.

Magdi Bútor Stúdió a​ hely, a​hol veled tervezünk, otthont alkotunk neked​!​ Teljes körű szolgáltatás, kivételes igények megvalósítása​! Solymosi-Kabdebó Magdolna​, a​ beépíthető bútor​ok ​szakértő​je​.

Ezt olvasta már?

Ne félj a színektől!

Rendeztél már be úgy egy lakást, vagy akár csak egy szobát, hogy tényleg teljesen szabad kezet kaptál, és hagyhattad szárnyalni a fantáziádat? Nincs is ennél jobb, a többségnek azonban nem nagyon adatik meg. Vagy albérletben laknak, és az ottani bútorokat használj&a

Karitasz felajánlás

KARITASZ BÚTOR FELAJÁNLÁS   Magdi Bútor Stúdió Kft idei évben felajánlást tett a Szent Erzsébet Karitász Központ felé. Egy teheruatónyi bútor jött össze, mert felújítás, átalakitás és leltárazás során fe

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Küldés

Az MAGDI BÚTORSTÚDIÓ a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.