Így őrizheted meg sokáig a bútoraid állapotát!

blog_butorapolas_vedelem_12magdibutor_12.jpg

 

Amikor új bútorok kerülnek a lakásunkba, sokszor napokig csak gyönyörködünk bennük, és csodálkozunk, mennyire meg tudják változtatni az összképet. Szépek, tökéletesek, flottul záródnak. De vajon ez mindig így marad? Elég gyakran találkozhatunk olyan panaszokkal, hogy a kezdetben szép, tökéletesen funkcionáló bútorok az idő múlásával veszítenek szépségükből, de még a funkciójukat sem látják el rendesen. Valóban ennyire gyakori és elterjedt lenne a rossz minőségű, olcsó bútor? Nos, ennyire azért nem, a válasz sokszor abban rejlik, hogy a tulajdonosaik nem tudják, hogy kell vigyázni rájuk. Alapvető dolognak tűnik, mégsem megy sok embernek.

 

Mit tehetsz a bútoraidért?

 blog_butorapolas_vedelem_7magdibutor_07.png

  • Rendszeresen takarítsd le őket! Evidensnek tűnik, de a vízszintes felületek portalanításában sok ember számára ki is merül a takarítás, pedig ez kevés. A függőleges részeket is le kell törölni, na és hányszor marad ki a szekrény teteje? A takarításhoz a legjobb, ha tiszta vizet használsz, de áttörölheted a bútorokat megfelelő bútorápolóval is, csak azért ne vidd túlzásba a vegyszerezést. A takarításról bővebben itt olvashatsz.

 blog_butorapolas_vedelem_13magdibutor_13.jpg

                           Megfelelő bútorok védelme akkor is szükséges ha háziállatunk van.

  • Ne csapkodd az ajtókat! Te is szereted magad után lendületesen belökni a fiókot, vagy becsapni a szekrényajtót? Na, ez nagyon nem tesz jót neki! Egy idő után észreveheted, hogy lötyögnek az ajtók, nem zárnak rendesen, nem illeszkednek pontosan. Szánd rá azt az egy másodpercet, és told be rendesen a fiókot, csukd be a szekrényajtót. Nem sok idő, de a bútoraid élettartamán sokat nyújthat. Vagy ha nem tudsz erről leszokni akkor csillapított fiókrendszereket válassz.

blog_butorapolas_vedelem_12magdibuto164ajtocsukodas_lassito2.jpg

  Remek ajtófék rendszerek vannak már, amik akár utólag is felszerelhetőek.

 blog_butorapolas_vedelem_4magdibutor_04.jpg

 

  • Használj poháralátétet! Nem az a gond, hogy kifröccsen egy kis ital, hanem az, hogy sokan nem törlik le azonnal. Így az szépen kiszedheti a bútor színét, foltot hagyhat maga után. A fa kitűnően be tudja inni például a vörösbor vagy a kávé színét, és ott marad a nyoma. Ez nagyon nem szép látvány, és ha tartjuk a szokásunkat, az idő múlásával szaporodhatnak ezek a foltok. A forró italokról nem is beszélve, ezek még nagyobb károkat tudnak okozni. És ha már karikás? Jöhet a fogpaszta vagy az ecet és olaj kombináció. Pedig nagyon szerethetőek a tömör fa bútorok.

 blog_butorapolas_vedelem_3magdibutor_03.jpg

blog_butorapolas_vedelem_2magdibutor_02.jpg

 

  • Vigyázz a sarkokra! Ezek többnyire balesetek, de a bútorok elhúzásánál, áthelyezésénél figyelj, hogy ne csapd oda őket sehová – egy letört sarok nem éppen szívderítő látvány!

 blog_butorapolas_vedelem_4magdibutor23l.jpg

         Ez az élvédő már gyerekbiztos, nem csak a bútort védi hanem a szeretteinket is.

blog_butorapolas_vedelem_8magdibutor_08.jpg

           Kényelmes és rögzített védelem egyaránt, egyben nagyon mutatós is. 

 

 forrás: http://magdibutor.blog.hu/2016/05/20/igy_orizheted_meg_sokaig_a_butoraid_allapotat 

 pinterest albumok

 Magdi a beépített bútorok szakértője.

 

Ezt olvasta már?

Szakmai nap a Schachermayer házi vásáron

Holnap Május 25-én szakmai nap MIATT ZÁRVA lesz a stúdiónk De készülünk majd egy remek beszámolóval a legújabb vasalatokról, mert a Schachermayer házi vásárra megyünk :D   Magdi&Márk!  

Álmodd meg magad az otthonodat!

Ezen a hétvégén megjelenő cikkünk is nagyon sikeres volt Index címlapot is kapott! Köszönjük!      Álmodd meg magad az otthonodat!    Egy új otthon berendezése amellett, hogy rengeteg munka, nagyon nagy élmény is. Ilyenkor lehetőséget kapunk arra, hogy teljese

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Küldés

Az MAGDI BÚTORSTÚDIÓ a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.