Ismét divat az antik bútor

magdibutor_antik_idotallo_strapabiro.jpg

A cím teljesen nem fedi a valóságot, ugyanis nem maga az antik bútor, hanem az ANTIKNAK LÁTSZÓ bútor örvend újra egyre nagyobb népszerűségnek. Az oka egyszerű: az antik bútoroknak igen borsos az áruk, nem mindenki engedheti meg magának, hogy ilyeneket vásároljon, annak ellenére, hogy maga a stílus tetszik neki. A trend persze erre a jelenségre is igen gyorsan reagált: lehet kapni olyan bútorokat, melyek újak, elérhető áruk van, ugyanakkor antiknak látszanak. A választék ugyanakkor még nem igazán nagy ezekből a darabokból, így nem biztos, hogy a bútorboltokban fogunk olyanokat találni, amik teljesen megfelelnek az igényeinknek. Jó hír, hogy készíttetni is lehet antik hatású bútorokat, amik minden szempontból olyanok lesznek, amilyeneket szeretnénk.

 antik_butor04.jpg

Milyenek is az antik hatású bútorok?

 

  • Fényesek. Ami azonnal feltűnik, ha ránézünk egy antik bútorra, hogy fényesre van csiszolva, lakkozva. Ez a stílus elengedhetetlen eleme, így ha antik hatású bútort készíttetünk, ez nem maradhat le. Egy plusz tipp: takarításnál figyeljünk oda ezekre a bútorokra: a fényes felületen az ujjlenyomatok könnyen meglátszanak, töröljük le ezeket alaposan! (Kapcsolódó régebbi posztom Hogyan tisztítsd és ápold a bútorodat? )

 

  • Íves kialakításúak. Bár ez nem elengedhetetlen feltétel, sok antik bútorra jellemző az íves kialakítás. Az asztalok lába számos esetben nem egyenes, hanem ívesen fut, a fotel karfája, támlája szintén. A fésülködőasztalok vitrinek esetében is kedvelt volt ez a megoldás, nem mellesleg fokozza a különleges hatást, így nem érdemes ezt kihagyni, ha antik stílusú bútorokat szeretnénk.

 

  • Díszítettek. A ma jellemző, meglehetősen minimalista stílussal ellentétben az antik stílusra bizony jellemzőek a díszek. A fából készült bútorokon faragott, cikornyás díszítések kaptak helyet. Egy ilyet kifaragni nem kis munka, ezért nagyban emeli a bútor értékét. Ha mi is ilyeneket szeretnénk látni az otthonunkban, számíthatunk rá, hogy mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni.

 

  • Sötétebb színvilág. Az antik bútorok jellemzően sötétbarnák. Ettől el lehet persze térni, sőt, mostanság kifejezetten divat némi stíluskeveredés, ebbe pedig belefér az eltérő árnyalatok használata. Ezzel egyedibbé tehetjük bútorainkat.

 

  • És természetesen tömör fából van ami időtállóságot biztosít  és remekül felújítható a későbbiekben is. Ha most állunk neki egy kicsit megviselt tömör fa szekrénynek, tapasztalt DIY fanatikusként, vagy a vintage stílus szerelmeseiként számos segédlet van az interneten és érdekes megoldások születhetnek. Vagy eleve antikolt hatásban gyártják le az új bútort neked, modern vassalat és antik hatás a döntés a tiéd ha erre vágysz.

     

Ezt olvasta már?

Álmodd meg magad az otthonodat!

Ezen a hétvégén megjelenő cikkünk is nagyon sikeres volt Index címlapot is kapott! Köszönjük!      Álmodd meg magad az otthonodat!    Egy új otthon berendezése amellett, hogy rengeteg munka, nagyon nagy élmény is. Ilyenkor lehetőséget kapunk arra, hogy teljese

Többfunkciós helyiségek – mennyire válasszuk külön a stílust?

A modern lakberendezési, belsőépítészeti trendekhez alkalmazkodva igen gyakori, hogy egy lakáson belül a sok kicsi helyett kevesebb nagy helyiség van, amik viszont több funkciót töltenek be. Ezek közül igen népszerű és gyakori az amerikai konyhás nappali, esetleg a nappali étkezővel pá

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Küldés

Az MAGDI BÚTORSTÚDIÓ a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.