Kicsi a gyerekszoba? Megoldást jelenthet az emeletes ágy!

Sok kis lakásban jelent problémát, hogy ha második (vagy többedik) gyerek érkezik a családba, a kis gyerekszobában nehéz elhelyezni még egy ágyat. Ilyen esetekben jelenthet megoldást az emeletes ágy, amivel rengeteg helyet nyerünk, hiszen az alapterületből csak egy ágy helyét foglalja el. Az ötletet ugyanakkor egy gyerek esetében is lehet hasznosítani, galériás ágy formájában, így jobban kihasználható a terület.

 

Ez a megoldás majdnem mindenkinek eszébe is jut, de sok szülő dilemmája, főleg kisebb korkülönbség esetében, hogy vajon a nagyobbik gyerek elég nagy-e ahhoz, hogy az emeletes ágy felső szintjére lehessen biztonsággal költöztetni. Emiatt azonban fölösleges aggódni, ugyanis számos lehetőség van a biztonság növelésére, így minimalizálható az esélye annak, hogy bármi probléma történjen. Ha egyedileg készíttetjük el az emeletes ágyat gyermekeink számára, mindkettőjüket biztonságban tudhatjuk.

 

Lehet rácsos is

 

Az emeletes ágy felső részén mindenképpen van valamilyen leesésgátló az alap típusoknál is, de kicsi, például hároméves gyermek esetében elképzelhető és érthető, hogy ez nem teljesen megnyugtató a szülő számára. Éppen ezért jó, ha magunk tervezzük meg a vágyott emeletes ágyat, ugyanis ebben az esetben kérhetünk magasított leesésgátlót, vagy akár levehető rácsokat is a felső részre, hogy a gyermek véletlenül se tudjon maga lemászni, amennyiben úgy érezzük, még túl kicsi ehhez.

 

És mi a helyzet a kisággyal?

 

Sokan gondolják azt, hogy az emeletes ágy csak abban az esetben jelenthet ideális megoldást a gyerekeknek, ha a kisebbik is már legalább 1,5-2 éves, és kiságy helyett hagyományos ágyba lehet tenni. Valójában azonban az egyedi emeletes ágy használható akár újszülött kortól is, hiszen semmi akadálya annak, hogy az alsó ágyat kisággyá alakítsuk, majd amikor már nincs szükség a rácsokra, egyszerűen leszedjük őket. Így a baba is neki való ágyban aludhat, és a szobát sem kell drasztikusan átrendezni ahhoz, hogy mindkét gyerek fekhelye kényelmesen elférjen. 

Ezt olvasta már?

Amerikai konyhás nappali – így lehet szép és praktikus

Az amerikai konyhás nappali mostanság népszerű megoldás, különösen azért, mert a lakberendezésben egyre inkább a nagy terek, szellősebb elrendezés kerülnek előtérbe. Egy ilyen helyiség viszonylag nagy szokott lenni, csak éppen két funkciót tölt be, ezért nem könnyű

Nem mindegy, miből készül a bútor

A bútorgyártáshoz mostanság egészen változatos anyagokat használnak fel, minőség szempontjából azonban ezek között elég komoly különbség van. Vannak emberek, akiknek ez mindegy, és beérik azzal, ha egy bútor olcsó, és jól néz ki, de sokaknak a

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Küldés

Az MAGDI BÚTORSTÚDIÓ a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.