Kicsi a konyhád? Adunk néhány tippet, hogy elférj!

A kis konyhák általában sok bosszúságot okoznak a tulajdonosuknak, köszönhetően leginkább annak, hogy a konyhában rengeteg kiegészítőre van szükség, amiket bizony tárolni is kell(ene) valahol. Ott azonban, ahol kicsi a hely, nem feltétlenül fér el annyi szekrény, polc, illetve egyéb tárolóegység, hogy mindennek meglegyen a helye. A legtöbbször ennek az szokott lenni a következménye, hogy a konyha szűknek, és nagyon zsúfoltnak hat az össze-vissza heverő kiegészítőktől, tárgyaktól.

 

Ennek elkerülésére adunk néhány tippet:

 

  1. Ne előre gyártott bútort vegyél! Egy pici konyhába 99 százalék, hogy nem fogod tudni úgy betenni a bútorokat, hogy optimális legyen a helykihasználás. Ezzel szemben, ha egyedi bútort készíthetsz, minden egyes négyzetcentiméter fel tudsz használni. A szakemberek segítségét kérve ráadásul olyan praktikus megoldásokat kaphatsz így, amilyenekre magadtól talán nem is gondolnál.
  2. Szekrény helyett a polcokat és a fiókokat preferáld. Igen, tudjuk, ez kissé szokatlan, de egy fiókot sokkal jobban tudsz pakolni, mint egy szekrényt, ugyanaz a felület sokkal jobban kihasználható, ha három fiókból áll, mintha egy szekrény lenne, amelyben középen van egy polc. A felső szekrényeket pedig azért érdemes polccal helyettesíteni, mert így optikailag tágabbnak tűnik a tér.
  3. Ne ragaszkodj a dupla mosogatóhoz. Őszintén: a mosogatógépek korában minek két mosogatótálca? Azt a néhány dolgot, amit nem tudsz berakni a gépbe, el tudod mosni egy tálcánál is, folyó víz alatt, a főzéshez vizet venni sem kell több.
  4. Építsd be a háztartási gépeket! A mosogatógépet, hűtőt, sütőt be tudod már építeni a konyhabútorba, így nem kell azon kívül helyet találni nekik, ami nagy könnyebbség. Igyekezz kisebb, de jól kihasználható típusokat választani, amik nem vesznek el fölöslegesen helyet.
  5. Lehajtható asztal. Egy pici konyhában hatalmas érvágás tud lenni a konyhaasztal, ami a szabad hely háromnegyedét elveszi, így szinte megfordulni sem lehet a helyiségben. A falról lehajtható asztal ilyenkor nagyon praktikus tud lenni: ha épp nem kell, egyszerűen felhajtod, és nem foglalja a helyet.

Ezt olvasta már?

5 ok, hogy miért építsd be a konyhai gépeket

A konyhai gépek beépítése már nem jelent újdonságot, bevett gyakorlatnak számít a lakberendezésben. Mégis, meglepően gyakori, hogy az embereknek nem jut eszükbe ez a megoldás, pedig nemcsak esztétikai szerepe van, hanem például akkor is nagyon praktikus és kézenfekvő, ha

Szakmai napok kövek világában

A szakmabelinek nagyon fontos, hogy nemcsak prospektusból ismerje a termékeket, színmintákat, amiket napi szinten javasol. A tegnapi szünnapunk is nagyon izgalmas volt, felfrissítettük egyik régi partnerünknél a demo mintákat. Elkalauzoltak minket a természetes kövek egyedi világába, ahol az &

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Küldés

Az MAGDI BÚTORSTÚDIÓ a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.