Kihasználatlan helyek a lépcsők alatt

magdibutor_egyedi_lepcsok_megoldasok08.jpg

 Magdi keretes konyha színben hozzá pácolt tömörfa lépcsővel

Megfigyelted már, hány házban foglal el indokolatlanul sok helyet a lépcső? Nem is maga a lépcső a gond, hanem hogy az ugyebár valahonnan elindul, emelkedik fölfelé, és így bizony elég nagy a helyigénye. Így általában átlósan átszel egyrészt a helyiségből, és alatta, illetve fölötte temérdek hely van, amit képtelenség jól kihasználni.

magdibutor_egyedi_lepcsok_megoldasokd.jpg

 

Legalábbis a többség ezt hiszi. A lépcső alá képtelenség bármilyen bútort is berakni, legfeljebb arra a részre, ahol már magasabban megy a lépcső. A legjobb helykihasználás, amivel az esetek többségében találkozni lehet, az az, hogy a kutya vagy macska kuckóját rendezik be a lépcső alatt. Ennek azonban nem kellene így lennie – egy beépített szekrény tökéletesen elfedi az üresen tátongó helyet, és még praktikus is!

 magdibutor_egyedi_lepcsok_megoldasok06.jpg

magdibutor_egyedi_lepcsok_megoldasok02.jpg

Egyedi bútorban gondolkodjunk

 

Nyilvánvaló, hogy ilyen szekrényt nem fogunk találni a bútorboltokban, ezt csináltatni kell, pontosan olyanra, ami illeszkedik a lépcsőnkhöz. Cserébe megmondhatjuk, hány polc legyen benne, hogyan helyezkedjenek el a polcok, és hol legyen egy nagyobb üres rész. Ha a lépcső az előszobánkban van, még egy cipősszekrény is elfér alá, illetve lehet egy nagyon különleges, beépített gardróbunk a kabátoknak – mindez egyszerre, hiszen az alacsonyabb részek tökéletesek a cipőtároló szekciónak, a magasabb helyekre pedig már ki lehet alakítani az akasztós részt a kabátoknak. Így nem kell a fogason lógó kabáthalmot nézni, hiszen jótékonyan elrejti a szekrény.

 

magdibutor_egyedi_lepcsok_megoldasok02_1.jpg

 

 

 

magdibutor_egyedi_lepcsok_megoldasok09_1.jpg

 

Hol tartod a tisztítószereket?

De nem csak az előszobában lehet jól kihasználni a lépcső alatti területet. Örök probléma a háztartásokban, hogy a felmosóvödröt, felmosófát, partvist, seprűt, lapátot, és a különböző tisztítószereket csak kerülgetik valahol, mert nincs igazán helye. Még ha nem is érint nagy területet a lépcső alatti rész, egy akkora szekrény biztosan elfér, amibe ezeket be tudjuk pakolni, és máris szebb, rendezettebb a lakás. Ha nálad is üresen tátong ez a rész, ne habozz szekrényt készíttetni a lépcső alá! Hogyan lehet egy kis helyiségből nagyot csinálni? Beépítéssel!

magdibutor_egyedi_lepcsok_megoldasok07.jpg

magdibutor_egyedi_lepcsok_megoldasok03.jpg

magdibutor_egyedi_lepcsok_megoldasok10.jpg

                                                              Tömör kőrisfa lépcső #magdibutor

magdibutor_egyedi_lepcsok_megoldasok04.jpg

 

Sokfajta megoldás létezik, de a formának és a megoldási lehetőségeknek csak a képzelet szab határt, annak ellenére, hogy a szakmában a lépcső kivitelezése a legnehezebb feladatok közé tartozik. Elengedhetetlen a  tökéletes kivitelezéshez precíz szakmai felmérés. Az egyedibb megoldásokhoz pedig sablonozást kell alkalmazni, amivel korrigálhatóak az épületi eltérések.

 

magdibutor_egyedi_lepcsok_megoldasok09.jpg

 

 

Még több kép a galériában képek forrása magdibutor és Pinterest albumok,  123rif

Magdi Bútor Stúdió a​ hely, a​hol veled tervezünk, otthont alkotunk neked​!​ Teljes körű szolgáltatás, kivételes igények megvalósítása​! Solymosi-Kabdebó Magdolna​, a​ beépíthető bútor​ok ​szakértő​je​.

További blog ajánló volt több írásom is ami nagyon sokaknak, tetszett eddig.

Forrás: http://magdibutor.blog.hu/2016/05/10/kihasznalatlan_helyek_a_lepcsok_alatt

Ezt olvasta már?

Így rendezd be az előszobádat!

Az előszoba berendezésére a legtöbb ember nem igazán fordít különösebb figyelmet. Valószínűleg ennek az az oka, hogy alapvetően elég kevés időt töltünk az előszobában, így nem érezzük lényegesnek. Márpedig azt, hiszen ezt a helyiséget látja előszö

Ünnepi nyitva tartás!

Ünnepi nyitva tartás! Október 21-én 10:00-14:00-ig Október 22-én Zárva. November 2-án Zárva.   Megértésüket köszönjük. Magdi&Márk  

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Küldés

Az MAGDI BÚTORSTÚDIÓ a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.