Kihasználatlan helyek a lépcsők alatt

magdibutor_egyedi_lepcsok_megoldasok08.jpg

 Magdi keretes konyha színben hozzá pácolt tömörfa lépcsővel

Megfigyelted már, hány házban foglal el indokolatlanul sok helyet a lépcső? Nem is maga a lépcső a gond, hanem hogy az ugyebár valahonnan elindul, emelkedik fölfelé, és így bizony elég nagy a helyigénye. Így általában átlósan átszel egyrészt a helyiségből, és alatta, illetve fölötte temérdek hely van, amit képtelenség jól kihasználni.

magdibutor_egyedi_lepcsok_megoldasokd.jpg

 

Legalábbis a többség ezt hiszi. A lépcső alá képtelenség bármilyen bútort is berakni, legfeljebb arra a részre, ahol már magasabban megy a lépcső. A legjobb helykihasználás, amivel az esetek többségében találkozni lehet, az az, hogy a kutya vagy macska kuckóját rendezik be a lépcső alatt. Ennek azonban nem kellene így lennie – egy beépített szekrény tökéletesen elfedi az üresen tátongó helyet, és még praktikus is!

 magdibutor_egyedi_lepcsok_megoldasok06.jpg

magdibutor_egyedi_lepcsok_megoldasok02.jpg

Egyedi bútorban gondolkodjunk

 

Nyilvánvaló, hogy ilyen szekrényt nem fogunk találni a bútorboltokban, ezt csináltatni kell, pontosan olyanra, ami illeszkedik a lépcsőnkhöz. Cserébe megmondhatjuk, hány polc legyen benne, hogyan helyezkedjenek el a polcok, és hol legyen egy nagyobb üres rész. Ha a lépcső az előszobánkban van, még egy cipősszekrény is elfér alá, illetve lehet egy nagyon különleges, beépített gardróbunk a kabátoknak – mindez egyszerre, hiszen az alacsonyabb részek tökéletesek a cipőtároló szekciónak, a magasabb helyekre pedig már ki lehet alakítani az akasztós részt a kabátoknak. Így nem kell a fogason lógó kabáthalmot nézni, hiszen jótékonyan elrejti a szekrény.

 

magdibutor_egyedi_lepcsok_megoldasok02_1.jpg

 

 

 

magdibutor_egyedi_lepcsok_megoldasok09_1.jpg

 

Hol tartod a tisztítószereket?

De nem csak az előszobában lehet jól kihasználni a lépcső alatti területet. Örök probléma a háztartásokban, hogy a felmosóvödröt, felmosófát, partvist, seprűt, lapátot, és a különböző tisztítószereket csak kerülgetik valahol, mert nincs igazán helye. Még ha nem is érint nagy területet a lépcső alatti rész, egy akkora szekrény biztosan elfér, amibe ezeket be tudjuk pakolni, és máris szebb, rendezettebb a lakás. Ha nálad is üresen tátong ez a rész, ne habozz szekrényt készíttetni a lépcső alá! Hogyan lehet egy kis helyiségből nagyot csinálni? Beépítéssel!

magdibutor_egyedi_lepcsok_megoldasok07.jpg

magdibutor_egyedi_lepcsok_megoldasok03.jpg

magdibutor_egyedi_lepcsok_megoldasok10.jpg

                                                              Tömör kőrisfa lépcső #magdibutor

magdibutor_egyedi_lepcsok_megoldasok04.jpg

 

Sokfajta megoldás létezik, de a formának és a megoldási lehetőségeknek csak a képzelet szab határt, annak ellenére, hogy a szakmában a lépcső kivitelezése a legnehezebb feladatok közé tartozik. Elengedhetetlen a  tökéletes kivitelezéshez precíz szakmai felmérés. Az egyedibb megoldásokhoz pedig sablonozást kell alkalmazni, amivel korrigálhatóak az épületi eltérések.

 

magdibutor_egyedi_lepcsok_megoldasok09.jpg

 

 

Még több kép a galériában képek forrása magdibutor és Pinterest albumok,  123rif

Magdi Bútor Stúdió a​ hely, a​hol veled tervezünk, otthont alkotunk neked​!​ Teljes körű szolgáltatás, kivételes igények megvalósítása​! Solymosi-Kabdebó Magdolna​, a​ beépíthető bútor​ok ​szakértő​je​.

További blog ajánló volt több írásom is ami nagyon sokaknak, tetszett eddig.

Forrás: http://magdibutor.blog.hu/2016/05/10/kihasznalatlan_helyek_a_lepcsok_alatt

Ezt olvasta már?

Hogyan tágítsuk a teret?

Sok ember él kicsi lakásban, ami nem feltétlenül baj, hiszen ha nem nagy az együtt lakók száma, nem feltétlenül kell hatalmas házba költözni. Egy háromfős családnak például tökéletesen elég lehet egy kétszobás, 50 négyzetméteres lakás is. A

Ne félj a színektől!

Rendeztél már be úgy egy lakást, vagy akár csak egy szobát, hogy tényleg teljesen szabad kezet kaptál, és hagyhattad szárnyalni a fantáziádat? Nincs is ennél jobb, a többségnek azonban nem nagyon adatik meg. Vagy albérletben laknak, és az ottani bútorokat használj&a

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Küldés

Az MAGDI BÚTORSTÚDIÓ a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.