Kis helyen nem mindegy, hogy nyílnak az ajtók

 

magdibutor_egyediajto03.jpg

A kis lakásokban örök problémát jelent a helyhiány, különösen akkor, ha olyan az elosztás, hogy a helyiségek sem valami nagyok. Ebben az esetben érdemes olyan okos megoldásokat kitalálni, amikkel helyet spórolhatunk a lakásban. A legtöbben most nyilván rejtett tárolókra gondolunk, ami egyébként jó gondolat, hiszen ezek is sokat segíthetnek abban, hogy megszüntessük a kis lakásokban általánosan jellemző zsúfoltságot. Nemcsak ezzel lehet azonban spórolni, hanem olyasmikkel is, amire talán nem gondolnánk – például azzal, ahogyan a különböző ajtók nyílnak.

Kell a hely az ívnek

 

Gondoljunk bele, hogyan nyílik egy átlagos szekrényajtó, vagy ajtó: ívesen. Vagyis kell neki némi hely, hogy ki tudjuk nyitni. Ez egyrészt akkor okoz gondot, ha eleve szűk helyre raknánk a bútort, másrészt akkor, ha a helyiségben szinte el sem lehet férni ajtónyitás közben. Szerencsére azonban van megoldás erre a problémára, legyen szó akár szekrényajtóról, akár szobaajtóról. Léteznek ugyanis olyan megoldások, melyekhez nincs is szükség külön helyre.

 

Tolóajtóval spórolhatunk

 

A tolóajtó azért zseniális találmány, mert nem, vagy alig igényel plusz helyet ahhoz, hogy ki tudjuk nyitni. Egy szekrény esetében a két tolóajtó egymás felé tolható, mivel az egyik pár centivel beljebb helyezkedik el. Így abszolút semmi helyet nem igényel pluszban a szekrényajtó, ennél helytakarékosabb megoldás gyakorlatilag nem létezik.

 

Láttam már példát arra, hogy egy pici, körülbelül 20 cm mélységű hely állt kihasználatlanul, egy nyitott szobaajtó mögött, mert oda semmilyen bútor nem fér el, hiszen az ajtót is ki kell valahogy nyitni. Nos, egy kis mélységű, magas, tolóajtós szekrény tökéletesen befér ide is – nem nagy, de szépen összehajtogatva gond nélkül beleférnek ruhák, így a kihasználatlan hely máris hasznos lesz.

 

Nem csak a szekrényekkel lehet trükközni

 

Bár ez némileg más lapra tartozik, a tipp mégiscsak jól jöhet: nem csak a szekrényajtókkal trükközhetünk így, hanem gyakorlatilag az összes beltéri ajtókkal. Ma már nagyon szép tolóajtókat és harmonikaajtókat lehet kapni, még fából is készülnek. Érdemes szétnézni, áttekinteni a lehetőségeket, mert rengeteg helyet lehet így spórolni.

Ezt olvasta már?

Merre nyíljon?

A beépített bútor sokszor szóba jöhet, mint alternatíva, de leggyakrabban a kis lakásokban merül fel, ahol kicsik a helyiségek is. Az ok egyszerű: a szabvány méretű bútorok nem férnek be, vagy beférnek, de egy csomót fölöslegesen foglalnak az amúgy is kevés helybő

Hogyan lehet egy kis helyiségből nagyot csinálni? Beépítéssel!

  Szerintem így   A magyar városokban oly jellemző panellakásokban tipikus probléma, de persze máshol is előfordul, hogy nagyon kicsik az egyes helyiségek, ezért nem könnyű olyan bútort vásárolni, ami tényleg praktikus. A kis helyiség ráadásul a szedett-vedett bú

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Küldés

Az MAGDI BÚTORSTÚDIÓ a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.