Miért jobb a gardróbszoba, mint a kész szekrények?

magdibutor_gardrob09.jpg

Amikor az ember építkezik, vagy bővíti a lakást, és megadatik a lehetősége arra, hogy esetleg egy gardróbszobát is kialakíthat, biztos, hogy el fog gondolkodni a lehetőségen. A gardrób szinte mindenki számára vonzó, különösen persze a nőknek – egy szép kis (vagy nagy) szoba, ahol kényelmesen elférnek a ruhák, cipők, kiegészítők. Ki ne szeretne ilyet? Amellett azonban, hogy egy gardrób a legtöbb ember szemében elegáns, praktikus okai is lehetnek annak, hogy emellett teszi le a voksát valaki. Hogy mást ne említsünk: nem kellenek ruhásszekrények!

 

Teljesen helyettesítheti a szekrényeket

 

Nemrég egy ismerős vezetett körbe a frissen elkészült házában. Először nem tudtam, mi furcsa, de a gardróbhoz érve ő maga válaszolta meg: a házban nincsenek szekrények. Van ugyanis egy szép nagy gardróbszoba, ahol az egész család holmija elfér, plusz olyan tárgyak is, amiket ritkán használnak. A hálókban így csak ágyak vannak, éjjeliszekrények, komód, nincs nagy ruhásszekrény.

 

Ez nagyon praktikus, ugyanis sokkal kisebb helyiségekre van volt emiatt szükség hálószobáknak, mégis mindenki kényelmesen elfér a sajátjában. A gardróbban rendezetten el tudtak helyezni mindent, ugyanis a helyiség mindegyik fala a padlótól a plafonig be van polcozva, és egy külön akasztós, fiókos részt is kialakítottak. Tényleg mindennek van helye, és sokkal kevésbé zsúfolt a lakás, olyan kellemesen szellős.

 

Mire kell figyelni, ha kialakítjuk a gardróbot?

 

Ebben a helyiségben egyetlen dologra kell figyelni: hogy sok legyen a tárolóegység. Ez jelenthet polcot, fiókokat, akasztós részleget egyaránt. Célszerű előre átgondolni, mennyi holmink van és ezeket hogyan szeretjük tárolni, majd ehhez igazítani a polcok, fiókok és akasztók számát. Érdemes a meglévők holmikra még rászámolni, hiszen a ruhatár bővülhet, a felső polcokat pedig meghagyhatjuk a ritkán használt tárgyaknak. Ha a gardróbot jól átgondoltan alakítjuk ki, biztos, hogy mindennek megtaláljuk a helyét, és csökken a lakás zsúfoltsága.

Ezt olvasta már?

Kis helyen nem mindegy, hogy nyílnak az ajtók

  A kis lakásokban örök problémát jelent a helyhiány, különösen akkor, ha olyan az elosztás, hogy a helyiségek sem valami nagyok. Ebben az esetben érdemes olyan okos megoldásokat kitalálni, amikkel helyet spórolhatunk a lakásban. A legtöbben most nyilván rejtett t&aacu

Ne a szekrény tetejére pakolj – inkább építsd be!

Kis lakásokban mindig problémás pont szokott lenni, hogy nagyon kevés hely van a holmik tárolására. Persze mindenki igyekszik a lehető legtöbbet kihozni a helyzetből, és szinte mindenhová pakolnak, ahol nincsenek útban a tárgyak: a sarkokba, a bútorok mögé, és akár a szekr&e

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Küldés

Az MAGDI BÚTORSTÚDIÓ a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.