Milyen bútorok kerüljenek a gyerekszobába?

magdibutor_15.jpg

A gyerekszoba berendezése mindig nehéz feladat a szülők számára, pláne akkor, ha első gyerekről van szó. Hatalmas a kínálat gyermekbútorokból, de tapasztalat híján az ember elsőre nem feltétlenül tudja, mi az, ami praktikus, és mi az, ami jól mutat ugyan, de később inkább bosszúságot fog okozni, mert egyáltalán nem lehet jól kihasználni.

 

A nehézségeket fokozza, ha a gyerekszobának szánt helyiség még viszonylag kicsi, így ugyanis nem biztos, hogy a bolti, standard méretű bútorok gond nélkül be fognak férni úgy, ahogy azt mi elképzeltük. Egy valóban kicsi helyiség esetében érdemes lehet elgondolkodni az egyedi bútorok készíttetésén, hogy jól ki tudjuk használni a teret, egyúttal megragadhatjuk az alkalmat, hogy igazán baba-és gyerekbaráttá tehessük a gyerekszobába kerülő darabokat.

 

Milyen extra igények merülhetnek fel a gyerekbútorokkal kapcsolatban?

 

Az első, és talán a legfontosabb, hogy biztonságosnak kell lenniük. A felnőttek számára nem igazán jelent normál esetben veszélyt a berendezés, de egy gyerek esetében más a helyzet. A kapaszkodva felállni, vagy járni éppencsak megtanult kicsik még elég instabilak, gyakran megtántorodnak, elesnek. Éppen ezért nem szerencsés, ha olyan bútorok veszik őket körül, amiknek a széle éles, a sarkai pedig hegyesek. Ha egyedileg készíttetjük a bútort, erre eleve odafigyelhetünk, így nem kell később különböző biztonsági kiegészítőket vásárolnunk, hogy gyermekünk ne üsse meg magát.

 

A másik kritikus pont, hogy a gyerekbútorok zöme egyáltalán nem gyerekbarát. Értjük ezalatt azt, hogy inkább felnőtteknek készültek, nekik kényelmes a használatuk, nem pedig a gyerekeknek. A szekrények magasak, és még egy kisiskolás gyerek sem éri el a felső polcokat. Ha azt szeretnénk, hogy gyermekünk majd tényleg jól érezze magát a szobájában, és segítség nélkül hozzá tudjon férni a holmijaihoz, vegyük figyelembe a méreteit! Ma már gyártanak gyerekeknek való foteleket, kanapékat, ágyakat, érdemes ezeket is szemügyre venni, amikor megtervezzük a gyerekszoba berendezését – olyan méretűek, hogy a kicsik számára is könnyen használhatók!

Ezt olvasta már?

Technikai okok miatt Zárva

Technikai okok miatt ma délután és holnap zárva leszünk!  Nyitás Október 2-án Megértésüket köszönjük Bejelentkezés tervezésre: info@magdibutor.hu  

Kis helyen nem mindegy, hogy nyílnak az ajtók

  A kis lakásokban örök problémát jelent a helyhiány, különösen akkor, ha olyan az elosztás, hogy a helyiségek sem valami nagyok. Ebben az esetben érdemes olyan okos megoldásokat kitalálni, amikkel helyet spórolhatunk a lakásban. A legtöbben most nyilván rejtett t&aacu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Küldés

Az MAGDI BÚTORSTÚDIÓ a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.