Nem kell külön helyiség mindennek!

magdibutor_lakberendezes10.jpg

 

Nagyon sok kisebb méretű lakásban probléma, hogy maguk az egyes helyiségek is annyira aprók, hogy egyszerűen lehetetlen feladat jól kihasználni őket. Szinte minden bútor túl nagy, túl sok helyet foglal, és még így sem sikerül minden holminak megtalálni a helyét. A végeredmény sok pici, zsúfolt, rendetlen helyiség, és az örökös elégedetlenség, hogy sosem lesz olyan szép és rendezett az otthonunk, amilyennek szeretnénk.

 

A kicsi helyiségek alapos kihasználására a legjobb mód, ha teljesen beépítjük őket, méghozzá egyedi bútorokkal. Így tudjuk ugyanis leginkább biztosítani, hogy minden egyes négyzetcentiméter teljesen ki legyen használva, és ne legyenek fölöslegesen üresen hagyott helyek.

 

Egy másik lehetséges megoldás a helyzetre, ha több kis helyiségből csinálunk egyetlen nagyot. Talán sok munkával jár, és az alapterület ettől nem lesz nagyobb, de legalább nem foglal helyet a sok válaszfal, és kevésbé is határolják be a lehetőségeket.

 

Hogyan is lehet ezt megvalósítani?

 

Az amerikai konyhás nappali kifejezés feltételezhetően mindenki számára ismert. Ha mégsem, íme a lényeg: a nappali és a konyha nincs külön helyiségben, egy légtérben van a két hely, legfeljebb egy pulttal elválasztva, esetleg a padlóburkolat még, ami jelezheti, hol kezdődik az egyik, és hol ér véget a másik. Gyakori, hogy ez még meg van toldva egy étkezősarokkal is, így gyakorlatilag 3 helyiséget vegyítünk egyben. Azaz egy szűkösebb lakás esetében 3 kis lyukból lesz egy nagyobb, szellősebb helyiség.

 

Azon túl, hogy kevésbé érezzük szűknek a teret, ez azért is jó, mert sokkal nagyobb a szabadságunk a berendezést illetően. Nagy a tér, sok minden elfér, mi magunk döntjük el, hogy minek adunk nagyobb helyet, és minek kevesebbet. Nincsenek előre behatárolva a lehetőségek, ez pedig számos kreatív megoldásnak ad teret. Az egyedi bútorok persze ebben az esetben is hasznosak, és sokkal nagyobb fokú helykihasználást tesznek lehetővé, hiszen egyénileg határozhatjuk meg többek között a méretet, ami nem elhanyagolható szempont.

 

#magdibutor #lakberendezes

Ezt olvasta már?

Maximális helykihasználás beépített szekrényekkel

  A hálószoba berendezésének megálmodásakor legtöbben elsősorban az esztétikai szempontokat veszik figyelembe. Ez nem is baj, hiszen nagyon fontos, hogy otthonunk olyan legyen, ami valóban a saját ízlésünket tükrözi, és tényleg jól érezzük magunkat benne. A

5 ok, amiért jobb az egyedi bútor, mint a kész

  Nem kell beérned azzal, ami van, megelégedned egy „majdnem olyan” bútorral. Semmivel sem kell alább adnod az igényeidet, legyen szó akár formáról, színről, vagy funkcióról. Azegyedi bútor minden tekintetben olyan lesz, amilyennek te megálmodtad.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Küldés

Az MAGDI BÚTORSTÚDIÓ a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.