Páraelszívók a konyhában: a kötelező kiegészítők egyike

magdibutor_18.jpg

Valószínűleg mindenki számára ismerős helyzet, hogy amikor főz, rövid idő alatt az egész lakásban pára, és ételillat terjeng. Ez egy ideig nem zavaró, de amikor már az összes lakástextilen, ruhadarabon érezni a sült krumpli illatát, kezd kellemetlenné válni a dolog. Pláne, ha alig kapunk közben levegőt a párától. Az enyhébb hónapokban még egyszerűen megoldható a probléma az ablak kinyitásával, és a főzés közbeni folyamatos szellőztetéssel, télen azonban ez igencsak macerás.

 

Éppen ezért nagyszerű találmány a páraelszívó, amit a tűzhely fölé szoktak szerelni, kifejezetten abból a célból, hogy elszívja a párát, vele együtt pedig a főzéssel járó szagokat, illatokat. Az ételek illata kellemes, de nem a ruhánkon! Szerencsére mindenféle konyhatípushoz akad megfelelő páraelszívó. Elsősorban a főzőlap elhelyezkedése meghatározó tényező, de más szempontok alapján is választhatunk.

 

Milyen páraelszívók léteznek?

 

  • A fali elszívó hagyományosan a fal mentén helyezkedik el. Ezen belül lehet hagyományos, kihúzható, vagy fali kürtős. A hagyományos a legolcsóbb és legegyszerűbb fajta, nem kell hozzá faliszekrényes beépítés, egyszerűen felszerelhető. A kihúzható szekrényes beépítést igényel, viszont helytakarékos, mert ha nincs rá szükség, visszatolhatjuk a helyére. A fali kürtős nagyobb konyháknál ajánlott, kizárólag szellőzőcsöves kivezetésű lehet.

 

  • A sziget páraelszívó a mostanában divatos konyhaszigetek fölé helyezhető, amikor nem egy összefüggő pultunk van, hanem egy kisebb-nagyobb rész a helyiség közepén.

 

  • A sarok páraelszívó elnevezése is magáért beszél: a főzőlap a sarokban van, így ott kell helyet szorítani az elszívónak is.

 

  • A külső motoros páraelszívók estében a motor a ház külsején, vagy a padlástérben kap helyet. Maga az elszívó lehet szekrénybe épített, vagy fali kürtős típus is.

 

  • A design páraelszívók neve magáért beszél: nem a hagyományos kialakítást kell elképzelni, hanem olyat, ami esztétikailag is többet nyújt. Nagyon egyedi megjelenést biztosítanak a konyhában, de persze ezek már árban is jóval a többi kategória fölött vannak.

Ezt olvasta már?

Hogyan válasszam ki a bútoraim színét?

Egy lakás, ház berendezésekor izgalmas, de nagyon nehéz feladat a bútorok kiválasztása. A feladat nehézségét a döntés súlya adja: a kiválasztott bútorok alapvetően meghatározzák majd a lakás összképét, stílusát, kinézeté

Kis helyen nem mindegy, hogy nyílnak az ajtók

  A kis lakásokban örök problémát jelent a helyhiány, különösen akkor, ha olyan az elosztás, hogy a helyiségek sem valami nagyok. Ebben az esetben érdemes olyan okos megoldásokat kitalálni, amikkel helyet spórolhatunk a lakásban. A legtöbben most nyilván rejtett t&aacu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Küldés

Az MAGDI BÚTORSTÚDIÓ a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.