Praktikus, átalakítható bútorok

magdibutor_egyedi_alakithato_butor.jpg

A gyerekbútorokkal egy nagy gond van: minden életkorban másra van szüksége egy gyereknek, és ilyenkor bizony cserélni kell a bútorait.

Hiszen gondoljunk csak bele: egy kisbabának kiságy kell és pelenkázó, egy szobatiszta háromévesnek azonban már nem kell sem pelenkázó, sem pedig rácsok az ágyára. Megszületik ugyanakkor az igény a neki való gyerekbútorokra, amik később megint csak feleslegessé válnak, mert ő már nagyfiú/nagylány, és ezek olyan dedósak.

Az iskola elkezdésekor szükség lesz egy íróasztalra, ugyanakkor talán fölöslegessé válik az eddig rajzolásra használt kisasztal a kisszékekkel.

 

Ahelyett, hogy mindig kidobnánk a megunt darabokat, és új bútorokat vásárolnánk, készíttethetünk is olyanokat, amik az életkornak megfelelően átalakíthatók.

 

Kiságyból gyerekágy

 

Nem éppen olcsó mulatság egy igényes kiságy, de ha belegondolunk, olyan kevés ideig használják a gyerekek! Nem növik ugyan ki, de miután elsajátítják a járás képességét, elkezdik kikérni maguknak a rácsokat, és hasonló akadályoztatást. Ilyenkor érzik azt a szülők, hogy bizony megérett az idő arra, hogy a kiságyat gyerekágyra cseréljük, és hagyjuk, hogy a gyerek szabadon kimászhasson az ágyból, ha szeretne (ezzel párhuzamosan elkezdődnek a gondok a saját ágyban maradással, de valamikor ezt is el kell kezdeni).

A súlyos pénzekért megvett kiságy ilyenkor a padláson landol, hogy szintén súlyos pénzekért gyerekágy legyen a helyén. Kivéve, ha előre gondolkodtunk, és a kiságy rácsa levehető, így pár mozdulattal gyerekággyá varázsolhatjuk, és még évekig tudja a gyerek használni. Máris tízezreket spóroltunk.

 

Gyerekágyból íróasztal, vagy szekrény

 

Láttam már olyan megoldást, hogy a gyerekágyat úgy álmodták meg, hogy az ágyrács kivétele után egy hosszabb lapot kell a tetejére csavarozni, és máris tökéletes íróasztalként funkcionál, amihez még fiók és szekrény is van (a korábbi pelenkázószekrény és -fiók). Az is jó megoldás lehet, ha úgy készíttetjük el a kiságyat, hogy a megfelelő méretben mindjárt két szekrényajtó is készüljön hozzá, valamint egy lap a tetejére, és ha az eredeti funkciójára már nincs szükség, komóddá alakítható. Ilyen és ehhez hasonló kreatív módszerekkel sok bútorcserétől kímélhetjük meg magunkat, nem mellesleg spórolhatunk is.

Ezt olvasta már?

Állatokhoz tervezve

Nagyon sok ember él együtt állatokkal. Akinek volt már olyan kedvence, aki igazán elvarázsolta, az tudja, hogy ezek a szőrös kis lények szinte olyanok tudnak lenni az embernek, mintha a gyerekei lennének. Éppen ezért természetesen megvan a saját helyük a lakásban is, ami nem ritkán ol

Ünnepi nyitva tartás!

Ünnepi nyitva tartás! Október 21-én 10:00-14:00-ig Október 22-én Zárva. November 2-án Zárva.   Megértésüket köszönjük. Magdi&Márk  

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Küldés

Az MAGDI BÚTORSTÚDIÓ a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.