Régi bútorok felújítása

Amikor az ember elavultnak, idejétmúltnak érzi a meglévő bútorait, vagy egyszerűen csak megunta őket, az első gondolata, hogy szépen újakat vesz, a meglévőket pedig eladja, elajándékozza, adományozza, vagy ha nagyon régiek, egyszerűen kidobja. Pedig egészen biztos, hogy a régi bútorok között is vannak kifejezetten szerethető, praktikus darabok, és sajnos egyáltalán nem garantált, hogy találunk ilyet modernebb, szebb kivitelben. Sokszor voltam tanúja annak, hogy az emberek „siratnak” egy-egy jól bevált darabot – de miért is kellene megválni tőle, ha egyébként szeretjük? Sok esetben elég csak egy kicsit felújítani, és máris maradhat!

 

De hogy lesz olyan, mint a többi?

 

Persze látom a legfőbb ellenérvet: ha ugyanazon bútorcsaládból veszek meg egy komplett berendezést, az az egy-két megtartott darab kakukktojás lesz, és rontja majd az összképet. Nos, ha nem előre gyártott bútorokban gondolkodunk, hanem egyedi darabokban, ez a probléma máris megszűnik. Egy régebbi bútordarab felújításához is használhatjuk ugyanis teljesen ugyanazt a bútorlapot, amit az újak elkészítéséhez. A kép így egységes lesz, nem lesz olyan érzésünk, hogy a megtartott bútor kilóg a sorból, de nem is kell a régi dizájnnal megelégednünk.

 

Az egyedi bútoroknak emellett is rengeteg az előnyük: szabadon választott méret, forma, elosztás, külső. Gyakorlatilag minden elképzelés megvalósítható, ezek a bútorok tényleg olyanok lesznek, amilyennek szeretnénk őket. A megtartani kívánt darabokat pedig úgy újíthatjuk fel, hogy passzoljanak az új környezetükbe, így továbbra is élvezhetjük praktikusságukat anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni.

 

Árban is jól járhatunk

 

Valamilyen okból sokak fejében az van, hogy ami egyedi, az drága, és csak a tehetősebb rétegnek elérhető. Pedig ez nem így van, sőt: egy-egy bútordarab felújítása jóval olcsóbb is lehet, mintha újakat vásárolnánk. Ha megtartjuk, amit szeretünk, és a többi bútor helyett készíttetünk újakat, összességében egyáltalán nem biztos, hogy rosszabbul járunk, mint kész bútorok megvásárlása esetén. Az eredmény ugyanakkor garantáltan egyedi lesz, és olyan, ami számunkra legjobban megfelel.

Ezt olvasta már?

Ne a szekrény tetejére pakolj – inkább építsd be!

Kis lakásokban mindig problémás pont szokott lenni, hogy nagyon kevés hely van a holmik tárolására. Persze mindenki igyekszik a lehető legtöbbet kihozni a helyzetből, és szinte mindenhová pakolnak, ahol nincsenek útban a tárgyak: a sarkokba, a bútorok mögé, és akár a szekr&e

Nem mindegy, miből készül a bútor

A bútorgyártáshoz mostanság egészen változatos anyagokat használnak fel, minőség szempontjából azonban ezek között elég komoly különbség van. Vannak emberek, akiknek ez mindegy, és beérik azzal, ha egy bútor olcsó, és jól néz ki, de sokaknak a

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Küldés

Az MAGDI BÚTORSTÚDIÓ a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.