Színekkel is tágasabbá teheted a teret

magdibutor_lakberendezes_butorszin04.jpg

A kis lakásokkal alapvetően az a baj, hogy zsúfoltak. Bármennyire igyekszik az ember rendet tartani, sok holminak nem talál helyet, ráadásul az apró helyiségek nagyban fokozzák ezt a hatást. Mivel általában arra nem igen van lehetőség, hogy egy pici lakásból hirtelen nagyot varázsoljunk, okosan kell gondolkodni, ugyanis bizonyos trükkökkel elérhetjük, hogy ne érezzük úgy, mintha össze akarnának nyomni a falak.

 

Első lépésben amennyire csak lehet, szüntessük meg az általánosan jellemző zsúfoltságot, igyekezzünk mindennek helyet találni, és ha lehet, ne szem előtt. Ebben sokat segíthetnek bizonyos rejtett tárolók, vagy dobozok, kosarak, amikről korábbi bejegyzésekben már többször is szót ejtettünk. Második lépésben ideje elgondolkodni azon, milyen színeket használunk.

 

Mi közük ehhez a színeknek?

 

Az, hogy a színek nagyban segítenek abban, hogy optikailag kicsit másképp lássunk dolgokat. Gondoljunk bele: ha egy picike szobának sötétek, mondjuk barnák a falai, illetve a bútorai, valószínűleg még szűkebbnek fogjuk érezni a helyiséget. Még az is úgy érezheti, hogy rosszul lesz, aki nem klausztrofóbiás. Nem is hinnénk, hogy egy ilyen szobán mennyit tud javítani, ha a megfelelő színekkel alakítjuk át!

 

Világos falak

 

A világos színek egyrészt tágítanak, másrészt sokkal vidámabbá teszik a helyiségeket, ezért egy eleve kisméretű szobába javasolt világosra festeni a falat. Ez lehet fehér, sárga, barack, rózsaszín, zöld, teljesen mindegy, de bármilyen színt választunk is, az mindenképpen egy világos, pasztelles árnyalat legyen. Már ettől is úgy fogjuk érezni, mintha hirtelen nőtt volna a szoba. Ehhez hasonlóan lehet játszani a szőnyeg, a függöny színével is.

 

A bútorok színe is számít

 

Az összképet nagyban befolyásolja a bútorok színe. Az előzőek alapján nem nehéz kitalálni, hogy a berendezési tárgyak esetében is a világos színeket érdemes preferálni. Ha fa mintázatban gondolkodunk, a fenyő például tipikusan világos színű, és a tölgynek is vannak ilyen árnyalatai. De nem muszáj a fa mintákból kiindulni, a bútorok is lehetnek fehérek, de gyakorlatilag bármilyen elképzelés megvalósítható.

Ezt olvasta már?

Otthonról dolgozol? Legyen irodád!

Az otthoni munkavégzés sokak álma: nem kell többé korán kelni, úgy osztja be az ember az idejét, ahogy akarja. Ki ne vágyna erre? Aki azonban már próbálta, az tudja, hogy nem olyan egyszerű. Komoly önfegyelem kell hozzá, hogy az ember ne találjon folyton valami más tennivalót

Állatokhoz tervezve

Nagyon sok ember él együtt állatokkal. Akinek volt már olyan kedvence, aki igazán elvarázsolta, az tudja, hogy ezek a szőrös kis lények szinte olyanok tudnak lenni az embernek, mintha a gyerekei lennének. Éppen ezért természetesen megvan a saját helyük a lakásban is, ami nem ritkán ol

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Küldés

Az MAGDI BÚTORSTÚDIÓ a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.