Térelválasztó bútorok

 

Gyakori probléma, hogy egy-egy lakásnak az elosztása igen előnytelen: vannak hatalmas helyiségek, és szinte használhatatlanul picik, így nem lehet igazán jól kihasználni a négyzetmétereket. Sokszor éppen a hatalmas terek jelentenek gondot: egy helyiség mondjuk még ahhoz is nagy, hogy nappali legyen belőle, bármilyen szellősen rakjuk is a bútorokat úgy, hogy még éppen jó legyen, sok marad az üres, kihasználatlan tér. Emellett nincs egy normális méretű szoba, amit esetleg dolgozószobának lehetne használni, vagy hiányzik az étkező. Ilyenkor lehet remek megoldás a térelválasztó: a kihasználhatatlanul nagy helyiségből le lehet választani egy részt, és kialakítani egy másik szobát, ami alapvetően hiányzik. Meglepően sok ötlet áll ehhez rendelkezésre.

 

 _terelvalaszto_butorok_otletek_4magdibutor_04.jpg

Élet a nappaliban

 

Gyerekkoromban egy kétszobás házban éltünk, a szüleim szobája volt nappaliként is használatos. Hogy ez ne okozzon gondot, apukám gondolt egyet, és egy padlótól plafonig érő polcrendszerrel egyszerűen leválasztotta a hálószobaként használt részt. A polcokon anyukám szobanövényei landoltak, megtöltve élettel a nappalit. Nagyon hangulatos volt, és a vendégeket anélkül lehetett leültetni a nappaliban, hogy a háló részt is közszemlére tennék. Meglepő, hogy milyen ritkán találkozom ilyen megoldással, pedig egyszobás lakásokban például kifejezetten hasznos, ha a szoba elég nagy ehhez.

_terelvalaszto_butorok_otletek_5magdibutor_05.jpg

Dolgozószoba otthonra, étkezősarok a nappaliból

 

Sok esetben jelent gondot, hogy valaki gyakran kénytelen hazavinni a munkát, vagy éppen otthonról dolgozik viszont nincs ehhez igazán hely. A kanapén egy idő után kényelmetlen, a konyhaasztal pedig nem igazán erre való, és zavaró lehet, ha közben valaki más enni szeretne. Ha van egy kellőképpen nagy nappali, egy térelválasztóval könnyen leválaszthatunk magunknak egy dolgozósarkot, illetve ugyanezzel a módszerrel alakítható ki étkezősarok a nappaliból. Hogy a térelválasztó milyen funkciót töltsön be, rajtunk múlik: lehet polc, szekrény, virágállvány, a lehetőségeknek csak a fantázia szab határt.

 

 

 

 

_terelvalaszto_butorok_otletek_6magdibutor_06.jpg

 

Magdi a beépített bútorok szakértője.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Küldés