Tippek az optimális helykihasználáshoz

magdibutor_terv_egyedi_helykihasznalas.jpgAki kis lakásban él, az tudja, milyen idegesítő, hogy még azt a pici helyet sem tudja a berendezéskor rendesen kihasználni, mert a bútorok természetesen pont olyan méretűek, hogy nem lehet őket hatékonyan elrendezni. Ha csak egyet vagy kettőt állítunk az egyik falhoz, természetesen marad egy csomó kihasználatlan terület, de annyi azért nem, hogy még valamit oda lehessen rakni. A végeredmény, hogy a bútorok össze-vissza vannak lerakva, oda, ahol éppen elférnek, semmi koncepció, és még elférni sem lehet rendesen az adott helyiségben. A megoldás, hogy meg se próbálunk standard bútorokat vásárolni, hanem az optimális helykihasználás érdekében egyedi bútorokat készíttetünk. Lehet, hogy ez az út bonyolultabb, de garantáltan megéri a fáradságot.

 magdibutor_terv_egyedi_helykihasznalas917a9ac.jpg

Mit vegyünk figyelembe, hogy teljesen ki tudjuk használni a helyet?

 

  • Nem csak a padló létezik. Gyakran esnek az emberek abba a hibába, hogy a bútor számukra kimerül a padlóra állítható polcokban, szekrényekben, komódokban. Eszükbe sem jut, hogy esetleg szerelhetnek polcokat a falra, vagy akár felső szekrényeket is fel lehet függeszteni. Mennyivel több hely van tárolásra, ha például egy komód fölé egy felső szekrény is kerül? És mégsem kell további területről lemondani a szobában.

 magdibutor_terv_egyedi_helykihasznalas12.jpg

  • Sarokba passzoló bútorok. A sarkok kihasználása annyira nem jellemző, leginkább csak oda illesztik be a bútorokat. Pedig egy egyedileg megtervezett sarokszekrényben hatalmas hely van, sokkal nagyobb, mint amikor két szekrényt összeillesztünk a szoba sarkában – ez utóbbi megoldás gyakorlatilag csak helypazarlás. Egy sarokszekrény jól is mutat, és praktikus is.

 magdibutor_terv_egyedi_helykihasznalas31.jpg

  • Okosan a szekrényajtókkal! Sok hely spórolható meg azzal is, ha a szekrényekre például tolóajtót rakatunk, így ugyanis nem kell még arra is helyet áldozni, hogy kinyithassuk őket. Egy picike szobában ez a megoldás életmentő lehet, gyakori hiba, hogy megmozdulni sem lehet a nyitott szekrényajtótól.

 magdibutor_terv_egyedi_helykihasznalas0355.jpg

  • Vékony polcok a falra. A legtöbb kihasználatlan terület a csupasz falakon van. Valamiért legtöbbünknek eszébe sem jut polcot készíttetni. Egyrészt nagyon fel tudja dobni a helyiséget, másrészt kiváló hely például a könyveknek, amik így máris nem a komód tetejét foglalják el.

Magdi a beépített bútorok szakértője köszönöm, hogy rám szántad az időd, de biztos van egy ismerősöd akinek ez a cikk még hasznos lehet.

 

Forrás: http://magdibutor.blog.hu/2016/12/13/tippek_az_optimalis_helykihasznalashoz

Ezt olvasta már?

Milyen bútorok kerüljenek a gyerekszobába?

A gyerekszoba berendezése mindig nehéz feladat a szülők számára, pláne akkor, ha első gyerekről van szó. Hatalmas a kínálat gyermekbútorokból, de tapasztalat híján az ember elsőre nem feltétlenül tudja, mi az, ami praktikus, és mi az, ami jól mutat ugyan, de később

Megoldások szekrényajtókra – miért van ennek akkora jelentősége?

Ha egyedileg készíttetünk bútorokat, minden apró részletre tőlünk fognak rákérdezni, és nekünk kell dönteni mindenről. Pont egy ilyen részlet az is, hogy az ajtók merre nyíljanak, és hogyan. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ez egy olyan dolog, ami a legtöbb embernek előzetese

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Küldés

Az MAGDI BÚTORSTÚDIÓ a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.