Bútorüzemünk

„Egy olyan gyár, ami méltó a családi örökséghez és a rönkfától a kényelmes bútorig vezet” – ez volt Kabdebó Péter elképzelése, melyet a faipari szakmába lépésekor vizsgadolgozatként le is adott.

 

Álmát sikerült megvalósítania. A bajai üzemben a legkorszerűbb gyártóeszközök állnak rendelkezésre ahhoz, hogy megrendelőink elképzeléseit átalakítsák egyedi beépíthető bútorokká, még pontosabban: a legszebb és legkényelmesebb hétköznapokat élhessék (mert nem bútort tervezünk, hanem életet).

 

1989. Baján létrejött az MS Lakberendező Kft. és Bútorüzem. Kabdebó Péter évekig dolgozott igazgatóként a Bácska Bútor élén, ezzel együtt több évtizedes tervezési és kivitelezési tapasztalata egyedülálló volt Magyarországon. A rendszerváltáskor újdonságnak számító egyedi, elemes konyhabútor bevezetésével robbantani tudtak a piacon, a kereslet óriási volt Baján és vonzáskörzetében, ami megadta az alapot a gyors fejlődési ütemhez.

1992. elindult Baján a bútorgyártás. A kínálat pedig kibővült lakó- és hálószoba-, nappali- és irodabútorok forgalmazásával. Kezdetben 5 fő dolgozott a bajai Nagy-Pandúr-szigeti üzemben, de a létszám gyorsan gyarapodott. Azóta is ez a törzsgárda jelenti a cég egyik erősségét. A dolgozók szakmai fejlődésére, elégedettségére igazi családi cégként a bútorüzem azóta is odafigyel. A forgalmazott bútorok kínálata tovább gazdagodott kiegészítőkkel és egyedi elemekkel, valamint szállodák és irodaházak egyedi berendezéséhez készült korpusz- és irodabútorokkal.

 

2002. döntés az új gyártóüzemről.Az első üzem ártéren feküdt, ezt a területet csak a különösen magas, Baján legfeljebb 50 évente tapasztalható árvíz érhette volna el. 2002-ben ez bekövetkezett. A nyári dunai áradáshullám elérte a gyártó üzemet, amit így átmenetileg a városban lévő raktárba kellett költöztetni. A gyártás folytonosságának biztosítása ilyen körülmények között emberfeletti erőfeszítéseket követelt a vezetőktől. Így végleges döntés született egy új ipartelepi gyártóüzem beruházásáról.

2004. megkezdődött az új gyári telephely építése. Az építkezés 2006-ig tartott, a gépberuházásra az önerő mellett uniós pályázati támogatást is nyert a vállalkozás. A kapcsolódó hitelfelvétel 2005–2006 között történt, a fejlesztési támogatást 2006-ban folyósították. Kabdebó Péter kialakíthatta a legkorszerűbb gyártósort, azt, amely egész életében a szeme előtt lebegett. (Egyéb uniós foglalkoztatási pályázaton is sikeresen vett részt cégünk) A 2008-as pénzügyi és gazdasági hitelválság a cég megrendeléseit is negatívan érintette, de a megfelelő lépésekkel (bérbeadás, kapacitás-kiszervezés) sikerült ezt kompenzálni és túljutni a válságos éveken.
 

2015.a családi tradíció tovább folytatódik. Kabdebó Péter tragikus hirtelenségű halála után fia,Kabdebó Péter Tamás vezeti és felügyeli a gyártást az MS bútorüzemeben, hűen az eddigi hagyományokhoz.

 

Kabdebó Péter röviden így mondta: „szőlőből bort – fából bútort”. Ezt kiemelkedő szakmai tudásunkkal és a legjobb eszközök (C’n’C marógépek és esztergagépek, a lapszabászat és a legmodernebb élzáró gépek) segítségével meg is tudjuk valósítani.

Magdi Bútorstúdió

Nyitva tartás

  • Hétfő - Péntek 9:00 - 17:00
  • Az üzletünk nyitvatartásától eltérő időpont
  • is lehetséges helyszíni felméréshez és a tervezéshez
  • A lenti ablakba írjon nekünk és jelentkezünk

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Küldés

Az MAGDI BÚTORSTÚDIÓ a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.