Dely Géza ükapánk a millenniumi ünnepségen

Hagyomány és tradíció

Mit jelentene neked, ha a bútoriparban páratlan családi tradícióval rendelkező cég tervezné meg és készítené el a bútoraidat?

Megbízható partnerkapcsolatot, magas színvonalú kivitelezést. És a hagyományokból táplálkozó, de mindig lenyűgöző,trenddiktáló stílust. Ismerd meg faiparos családunk történetét ükapánk, Dely Géza deszkaüzemétől kezdve az első asztalosüzemen át a Magdi Bútor Stúdióig!

1848.A Kabdebó család a bajai Dely család leszármazottja, akik már 1848-ban fűrésztelepet alapítottak a bajai Duna-mellékág, a Sugovica partján, hogy a Felvidékről úsztatott szálfákból kiváló minőségű fűrészáruval lássák el Bácska fejlődő gazdaságát.

 

dely_magdibutor Dely_Fürészüzem_Baja_XIX

A fűrésztelep utcáját a bajaiak a mai napig Deszkás utcának nevezik, mert a fűrésztelepre vízen úsztatott farönkök felfűrészelésének ipara korán fellendülésnek indult. Így az utca vízparti oldalát tulajdonképpen a fűrésztelepek lakták be. Az egyik Dely lányt vette el Talpasi Kabdebó József huszárezredes. Fiuk,Kabdebó Béla faipari mérnök lett a deszka- és bútorüzemben.

1980.A 20. század viharos éveket hozott a család és a vállalat számára. A második világháború és az államosítás után. A saját gépparkjukkal dolgoztak tovább a családi örökség lett az állami cég alapja. Kabdebó Béla a bajai Bácska Bútorgyár elismert szakembere lett. Ez a családi háttér meghatározta fia, Kabdebó Péter szakmai életútját is. Faipari mérnöki oklevelet szerzett a Soproni Egyetemen, és a Bácska Bútoripari Vállalatnál megismerte a tervezés, a gyártás és az értékesítés területeit. 1980-ban kinevezték a vállalat igazgatójának.

 

Tömörfa bútor alapanyag
MS Lakberendező Kft. Asztalosüzem, Baja, 6500

1990. A rendszerváltás a gazdasági önállósulás lehetőségét és a családi vállalkozás felélesztésének ígéretét adta Kabdebó Péternek. Elhagyta az édesapja által fejlesztett üzemet, melyben a saját munkája is benne volt. Új utakat, új kihívásokat keresett. 1990-ben létrehozták a felesége nevét viselő Magdi Konyhastúdiót, melynek sikerein felbuzdulva gondolhattak a további fejlesztésekre is – végig betartva a fokozatosság elvét és a nagypapától tanult nagyon fontos elvet: „Csak akkor fejlessz, ha van rá fedezeted, mert nagyot lehet esni a felelőtlen repülés végén”.

1992. Megnyitották az MS Bútorházat, ahol a konyhabútorokon kívül megtalálható a lakás berendezéséhez szükséges bútorok teljes kínálata, és megjelenik az irodabútor is. Ebben az évben létrejött saját bútorüzemük, amelyben a méretre igazításon kívül az egyedi gyártás is megindult. A bútorház első stabil partnere a Tisza Bútoripari Rt. lett, és igen figyelemreméltó, hogy a bútoripari Rt. első magán konyhastúdiós partnere a Kabdebó család volt.

1995. Budapesten megnyílt a Magdi Konyhastúdió, mely már magán viselte a Baján is kialakított teljes körű kiszolgálás jegyeit. Baján 1997-ben a fejlődés újabb lépcsőfokát jelentette a Tóth Kálmán utcában egy régi bajai polgárcsalád, az Ertl família házában kialakított új bútorház, amely több mint 1000 négyzetméteren kínálja a magyarországi bútorgyárak termékein kívül a saját gyártású bútorokat is.

A saját gyártás erőteljes fellendülését jelzi, hogy a konyhabútorok forgalmának nagyobb részét már a saját tervezésű és gyártású beépíthető bútorok teszik ki. Az évek során a kiállításokon való részvétel és a kiállítási fejlesztések bizonyították, hogy a tervezésben és kivitelezésben a cég mindig a trendek előtt,éllovasként szerepelt a magyar bútoripari piacon.

2012-ben Kabdebó Péter lánya, Solymosi-Kabdebó Magdolna(aki már 2002 óta dolgozott a családi vállalkozásban) megalapította a saját cégét, a Magdi Bútor Stúdiót, amely teljes formáját 2015-ben éri el. 2015 számos kiállításon szerepeltünk ahol mind a szakmának mind a nagyközönségnek mutattuk be a legújabb innovációkat a frontok és vassalatok területén. Számos lakberendezővel és belsőépítésszel dolgoztunk együtt sikeresen. 2021-ben újabb változásként az Óbudai stúdió átköltözött a Hegedűs Gyula utca 28-ba ahol komplex szolgáltatásként a csempe és a lakberendezéssel egészült ki a gyártás és a tervezés.