A konyhabútor és a nagyobb gépek mellett komoly mértékben képesek meghatározni a konyhád arculatát a kis háztartási gépek is. Ezekre az ember annyira nem hajlamos figyelmet fordítani, mert „csak egy gép”, nem számít – pedig nagyon is számít! Az ilyen gépekből ugyanis általában több van a konyhában, nagyrészt olyan helyen, ami jól látható – a pulton. Nos, ha nem igazán figyeljünk a designra olyan szempontból, hogy ezek a kisgépek mennyire passzolnak egymáshoz és a környezetükhöz, csak külön-külön nézzük, hogy tetszenek-e, igencsak szedett-vedett lehet a gyönyörű konyhánk összképe. Érdemes tehát jól megnézni, milyen konyhai kisgépeket vásárolunk, és ez igaz például a kávéfőzőre is.

 

Kávéfőzőre mindenkinek szüksége van

 

A kávéfőző egy olyan dolog, ami valamilyen formában minden háztartásban megtalálható. Ha az ott élők éppen nem is a kávé szerelmesei, a vendégeket például nem árt, ha meg tudnák kínálni egy csésze kávéval. Persze kávéfőző és kávéfőző között is van különbség.

 

Ma már igen széles a kávéfőzők kínálata, a régi, jól bevált kotyogóstól kezdve az egyetlen gombnyomással működő, akár több százezres, beépíthető gépekig. Vannak, akik a hagyományosabb vonalhoz ragaszkodnak, mások ugyanakkor élvezik a technika nyújtotta előnyöket. Ez persze mindenki egyéni döntése. Egy kotyogós értelemszerűen nem sok vizet zavar a konyhában, hiszen ha nem használjuk, elrakhatjuk a szekrénybe. A gépek azonban már más kategóriába tartoznak.

 

Sokan azért is részesítik előnyben a kávégépeket, mert egyszerűbb őket kezelni, és mert bizonyos típusaik mindig ugyanolyan minőségű kávét készítenek, nincs jobban, gyengébbre vagy éppen erősebbre „sikerült” adag, mint a kotyogósnál vagy a filteresnél, lefőzősnél. A kapszulás típusok például kifejezetten olyanok, hogy egy kapszula berakása, és 1-2 gombnyomás után elkészítik a kávét maguktól, pár másodperc alatt, még várni se nagyon kell. A gépek egyszerűbb megoldást nyújtanak, ha több embernek kell kávét főzni, hiszen pillanatok alatt elkészülnek. Ebben az esetben ugyanakkor nem árt, ha a választás során figyelembe vesszük a konyhánk adottságait és designját. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A honlap sütiket használ a jobb felhasználói élmény miatt.