Az amerikai konyhás nappali mostanság népszerű megoldás, különösen azért, mert a lakberendezésben egyre inkább a nagy terek, szellősebb elrendezés kerülnek előtérbe. Egy ilyen helyiség viszonylag nagy szokott lenni, csak éppen két funkciót tölt be, ezért nem könnyű úgy kialakítani, hogy tényleg szép és praktikus legyen. Nyilván nem elég annyi, hogy lebontjuk a nappali és a konyha közötti falat – egy ilyen helyiség különleges megoldásokat kíván, hogy ne legyen zavaró az egy légtér.

 

Legyen meg mindennek a helye

 

Ahhoz, hogy megfelelően ki tudjuk használni az amerikai konyhás nappalinkat, fontos, hogy mindennek meglegyen a maga helye, és tegyük egyértelművé, hogy meddig tart a konyha, és hol kezdődik a nappali. Ezt legtöbb esetben már az eltérő padlóburkolat is jelöli: a konyha rész kövezett, a nappali pedig parkettás, laminált padlós, esetleg padlószőnyeges. Jelölhető a határ a konyhapult elhelyezésével is: a két helyiség határára, keresztben elhelyezve kitűnően el tudja választani egymástól a két részt anélkül, hogy falat kellene húzni.

 

Tegyünk a kellemetlenségek ellen

 

Az amerikai konyhás nappali láttán sokakban szinte azonnal felmerül a kérdés, hogy vajon mi a helyzet akkor, ha főz az ember, és elkezdenek terjedni a szagok. Nyilván senki sem ül szívesen egy pörköltillatú nappaliban, még akkor sem, ha amúgy szereti a pörköltet. A piruló hagyma, sülő hús, krumpli igencsak erős illatúak, és minden beissza ezt a szagot. Ezért az amerikai konyhákba mindenféleképpen szükség van egy jó teljesítményű páraelszívóra, ami azonnal likvidálja a főzéssel járó szagokat, így azok el sem jutnak a nappaliig.

 

Több hely van az étkezőnek

 

Gyakori probléma, hogy a kis helyiségekben egyszerűen nem fér el egy étkezőasztal székekkel, az amerikai konyhás nappali azonban elég nagy ahhoz, hogy ne legyen ilyen gond. Sokszor a nappali részen kap helyet az étkezőasztal is, így egy ilyen helyiség valóban tökéletesen multifunkciós, és nagyon hatékony helykihasználásra képes. A több kisebb helyiség helyett érdemes kevesebb nagyobbra törekedni, így jobban el lehet férni a lakásban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A honlap sütiket használ a jobb felhasználói élmény miatt.