A ház tetőterének beépítése kézenfekvő megoldás, amennyiben az alapterület bővítésére valamiért nincsen lehetőség, de a lakóteret növelni kellene. A tetőtérben egy hatalmas, kihasználatlan tér áll a rendelkezésünkre, amit tetszés szerint belakhatunk – csakhogy ezt nem mindig olyan könnyű megtenni, mint gondoljuk.

 

Egy valamivel ugyanis sokan nem számolnak a tetőtérrel kapcsolatosan, mégpedig a nem éppen átlagos adottságokkal. Gondolunk itt arra, hogy a tető dőlésszögét a falak is követik egy bizonyos magasságtól, így a négyajtós, 2 méter magas nagyszekrényt közel sem biztos, hogy be tudjuk állítani a szobába, amelyikbe terveztük. Ahelyett azonban, hogy a helyiségeket körberaknánk jobb híján komódokkal, jobb megoldással is élhetünk: egyedi bútorokkal.

 

Felejtsük el a szabványbútorokat

 

Egy tetőtéri szobába ritkán szoktak jók lenni a készen kapható, elemes bútorok. A szabványméret nagyon ritkán passzol ilyen környezetbe, ha pedig mégis oda tudjuk valahogyan rakni, szinte biztos, hogy maradnak kihasználatlan területek. Legjobban akkor járunk, ha egyedileg terveztetünk bútorokat. Azok pont oda fognak passzolni a helyükre, és számos trükkös megoldással tudjuk majd jobban kihasználni a rendelkezésre álló teret. Az egyedi bútorral tényleg minden centimétert hasznosíthatunk, ráadásul egy jó szakembertől nagyon sok olyan tippet is kaphatunk, amire magunktól valószínűleg nem gondoltunk volna.

 

A beépítés a leghasznosabb

 

Az egyik legpraktikusabb megoldás egy tetőtéri helyiség berendezésére az, ha amennyire lehet, beépítjük. Így elkerülhetjük azokat a kellemetlenségeket, hogy a nem dőlő fal mellé sikerül ugyan berakni egy gardróbszekrényt, azonban ott marad a saroknál 30 centi, kihasználatlan hely, mert annyival rövidebb. Ez egyrészt csúnya, másrészt a helypazarlás fogalmát is kimeríti. Az adott helyiségbe tervezett, beépített szekrény ugyanakkor tökéletesen illik majd a helyére, és nem maradnak hézagok – lesz viszont sok tárolóegységünk, aminek köszönhetően a rendtartás is könnyebb lesz.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A honlap sütiket használ a jobb felhasználói élmény miatt.