A fekete egy olyan szín, amitől sok ember fél, főleg, ha a lakberendezéshez kellene használni. Túl erős, túlságosan kirívó, és van egy sajátos hangulata, ami nagyon meghatározhatja egy-egy helyiség hangulatát. Vannak azonban emberek, akik mindezek ellenére – vagy éppen ezért – vonzónak találják a fekete színt, és igenis szeretnék megjeleníteni a lakásukban is, csak nem igazán tudják, hogyan csinálják. Nekik szeretnénk néhány tanácsot adni, hogy olyan módon használhassák a feketét, hogy a lakásuk összhatása garantáltan ütős legyen.

 

Mihez illik a fekete és hogyan?

 

  1. Kontrasztok. A lakberendezési trendekben előkelő helyet foglalnak el mostanában a kontrasztos színek. Ilyen módon például a fekete fehérrel kombinálva nagyon ütős képet ad. Főként konyháknál jelenik meg ez a kombináció: fekete csempe fehér bútorokkal, esetleg fordítva, vagy már a csempe is kétféle színű. A lehetőségek igen tágak, a lényeg, hogy a fekete és a fehér a konyhában bátran alkalmazható együtt.
  2. Bútorokon a hálóban. A hálószoba ideális esetben az a helyiség, ahol nyugodt körülmények között tudunk pihenni, erre pedig a színekkel is rásegíthetünk. Nem baj, sőt, kifejezetten jó, ha a hálószoba kicsit sötétebb a többi helyiségnél, így itt a fekete megjelenhet például a bútorok színében. Fontos persze, hogy a fal színe passzoljon ehhez. Egy bordó jó választás lehet, a konyhába megfelelő fehér azonban ide túl vibráló a fekete mellett.
  3. Kárpitokon. A nappaliban nagyon elegánsak lehetnek a fekete bútorok, persze ehhez is szükség van a megfelelő környezetre. A fekete és a fehér árnyalataival berendezett nappaliba 8ide értve a szürkét is) kifejezetten passzol a fekete kárpit, így ide bátran használhatjuk.
  4. Fürdőszobában. Mostanra igencsak divatba jött a fekete fürdőszoba, de amikor jó pár évvel ezelőtt először láttam ilyet, emlékszem, leesett az állam. Szokatlan volt, de lenyűgöző. Ma már szokatlannak nem nevezhető, de tény, hogy még mindig extrémnek és hatásosnak számít, kiváltképp a fehér káddal és mosdóval kombinálva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A honlap sütiket használ a jobb felhasználói élmény miatt.