magdib_tor_22.jpg

 

A kisbabás szülők többnyire nem győzik kivárni, hogy a gyerkőc elkezdjen mászni, majd felálljon, és kapaszkodva lépegessen, így fedezve fel a világot. A kezdeti örömöt azonban hamar felváltja a folyamatos aggodalom, ugyanis az immár önjáró gyermek folyamatosan veszélybe sodorja magát, illetve olyasmihez nyúl, amihez nem kellene.

 

 

Az persze alap, hogy a pici folyamatosan rendetlenséget csinál, nem is ez az aggodalom oka, sokkal inkább az, hogy a baba kárt tesz magában. Hamar eljön tehát az a pillanat, amikor a szekrények és alsó polcairól, az elérhető közelségben lévő fiókokból minden eltűnik, és a felső részekbe zsúfoljuk az összes létező holminkat, hogy a gyerek ne férjen hozzá. Helykihasználás szempontjából azonban ez nem a legjobb, amit tehetünk.

 

Gyerekzáras egyéni bútorok

 

Bár kaphatók kész gyerekzárak a szekrényekre és a fiókokra, ha egészen őszinték akarunk lenni, ezek nem nyújtanak kifejezetten esztétikus látványt. Sokan mégis emellett döntenek a hasznosságuk miatt, és hát azt a pár évet csak kibírja az ember, ha muszáj.

 

Csakhogy nem muszáj. Ha egyedi bútorokat készíttetünk, amik eleve gyerekbiztosak, elkerülhető, hogy az elegáns bútorainkra ronda műanyagokat kelljen ragasztgatni.

 

Nagyon sok módja van annak, hogy a bútorokat úgy készítsük el, hogy egy gyerek ne tudja csak úgy kinyitni: meg lehet oldani, hogy az ajtó eleve nehezen nyíljon, illetve eldugott, kívülről nem látható zárakat is lehet alkalmazni. Léteznek olyan kialakítású bútorok, amiknek az ajtaját egyszerűen nem lehet egy mozdulattal kinyitni: gyerek távoltartására ez is kiváló.

 

Miért jobb egy bababiztos lakás, mint egy járóka?

 

A járókának éppen akkor lesz értelme, mikor a gyerek kúszni-mászni kezd. És éppen ebben az időszakban háborodik fel leginkább, ha egy 1×1 méteres helyen akarjuk tartani. Biztosak lehetünk benne, hogy csemeténk nem fog nyugodtan játszadozni a járókában, sokkal inkább hatalmas ordítással reagálja le a bezártságot (tisztelet az igen ritka kivételnek).

 

Hosszadalmas és idegőrlő beszoktatás helyett bababaráttá tehetjük a lakást, így mindenki nyer: nekünk nem kell annyira féltenünk a gyereket, és ő is szabadon garázdálkodhat.  

 

#magdibutor #gyerekbiztos

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A honlap sütiket használ a jobb felhasználói élmény miatt.