A címben szereplő kérdést alighanem minden ember feltette magának, akinek van konyhája. A konyha ugyanis tipikusan az a terület, ahol szinte képtelenség rendet tartani. A főzés már önmagában is egy nagyon rumlis művelet, arról nem is beszélve, hogy mennyi edényre van szükség hozzá. Aztán ott vannak még a poharak a fakanalak, a különböző habverők, az evőeszközök. Tálak, lábasok, fazekak, tepsik, serpenyők, fedők. Ember legyen a talpán, aki úgy el tudja helyezni mindezt, hogy egy kicsit sem tűnik rendetlennek a konyha! Hiába van sok szekrény, illetve fiók a konyhabútorokban, valahogy mindig kevésnek bizonyul, amikor el kellene varázsolni valahová ezt a rengeteg holmit. Az embernek az az érzése, hogy nem lehet eléggé előre gondolkodni.

 

 Akasztók és gépekháttérben az extra nagy 85 cm mély munkalapon, 30 cm széles kamra ráccsal itt elfér minden. De kisebb helyeken is alkalmazható megoldás.

Ne csak szekrényben és fiókban gondolkozz!

 

Nem kell mindent eldugni ahhoz, hogy rend legyen, csupán helye kell, hogy legyen mindennek! Vagyis nem csak a szekrényeket és a fiókokat lehet tárolóeszközként használni. Erre a feladatra tökéletesen megfelelnek a picike polcok, kampók, akasztók is. Sok evőeszközt, salátakiszedőt, merőkanalat lehet például egyszerűen felakasztani kampókra – nincsenek eldugva, így azonban mégsem rendetlen. A fűszerek sem csak a szekrényben lehetnek, nagyon szép, különleges fűszertartó állványokat lehet már kapni, amik nemhogy nem rondák vagy rendetlenek a konyhapulton, hanem inkább ékesítik azt. A polcokon elférnek a tányérok, a cukor, a liszt és a sótartó is.
 

magdibutor_fuszererk_hogyan_tarts_rendet35342944-5.jpg

Kis helyre okos megoldások

 

Ha pici a konyhád, akkor pláne jó megoldás lehet neked az egyedi bútor készíttetése. Egy kis helyiséget ugyanis nem könnyű úgy kihasználni, hogy valóban praktikus legyen, és persze jól is nézzen ki. Tapasztalatok szerint a legtöbb esetben a beépítés a megoldás. Így ugyanis az utolsó négyzetcentimétert is ki lehet használni rendesen, és lehetőség nyílik olyan praktikus megoldásokra, mint egy-egy rejtett fiók, kihúzható szekrény, vagy kihajtogatható polc. Ezek az apróságok nagyon sokat tudnak számítani, amikor tényleg kicsi a hely, és sokat segíthetnek abban, hogy a konyhád rendezett legyen.

magdibutor_fuszererk_hogyan_tarts_rendet14dcda15cc645.jpg

                                                 Beépítet alsó szekrény tároló és ülőke egyben

magdibutor_fuszererk_hogyan_tarts_rendetd2bcf34d013965f.jpg

További megoldás lehet a mosogatóra illeszthető vágódeszka, a kihúzható, vagy lehajtható plusz pultokat eredményez.


magdibutor_fuszererk_hogyan_tarts_rendetideas_31.jpgOptimális fiók beosztásod akkor lesz ha már a tervezésnél tudod mit kell majd elpakolnod.
magdibutor_fuszererk_hogyan_tarts_rendetix2hiu01fnfk.jpg               Legyél kreatív az a legjobb megoldás

magdibutor_fuszererk_hogyan_tarts_rendet5438173-1.jpg     

Használj ki minden falfelületet ami adódik

Forrás: http://magdibutor.blog.hu/2016/03/11/hogyan_tarts_rendet_a_konyhadban

 

Használd ezt #magdibutor

A képeket ebben pinterest albumban találod. Köszönöm, hogy elolvastad az eheti cikkem remélem feliratkozol a követők közé és nem maradsz le a következőkről sem. Vagy biztos ismersz valakit akinek ez hasznos tartalom! Kérlek juttasd el hozzá! 

Magdi a beépíthető bútorok szakértője ha szakmai tanácsra van szükséged keress meg bátran egyeztessünk egy időpontot írj rám messengerben!: m.me/magdibutor

Megtalálhatsz minket itt is:

YouTube
YouTube

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A honlap sütiket használ a jobb felhasználói élmény miatt.