Ha megálmodtunk, megterveztettünk, és elkészíttettünk egy álom berendezést a lakásunkba, természetes, hogy azt szeretnénk, ha az sokáig szép és mutatós maradna. Ez alapvető elvárás, ezért az igényesebb bútorgyártók minőségi alapanyaggal dolgoznak, hogy véletlenül se kezdje ki a bútorokat az idő vasfoga egyhamar. De a felhasználó is sokat tehet azért, hogy a bútorok sokáig szépek maradjanak. Ehhez egy kis karbantartásra van szükség, ugyanis az édeskevés, ha berakjuk őket a helyükre, aztán használjuk. Nem árt nekik egy kis plusz törődés ahhoz, hogy sokáig szépek maradjanak. Mindemellett jó, ha tisztában vagyunk azzal, hogy egyáltalán nem mindegy, mivel tisztítjuk, ápoljuk a bútorokat. Vannak ugyanis tisztítószerek, amik többet ártanak, mint használnak.

 

Hogyan kell tehát helyesen tisztítani a bútort?

 

  • Minél kevesebb vegyszerrel! Nagyon csábítóak a boltokban kapható ilyen-olyan, hiperszuper, fertőtlenítő, antibakteriális tisztítószerek, csak egy baj van velük: nem annyira bútorbarátok. Jobb esetben „csak” a bútor színét szedi ki egy idő után, rosszabb esetben tönkreteszi a fát és a bútorlapot is. Legjobb, ha tiszta vízzel mossuk le időnként a bútorainkat.

 

  • Léteznek speciális bútorápoló szerek. Ezeket alkalmazhatjuk, ártani nem fognak, de tény, hogy nincs is feltétlenül szükség rájuk. Legtöbbjük igen egyszerűen működik: ráfújjuk a bútorra, és egy száraz ruhával letöröljük. Fontos, hogy ne fújjuk agyon a bútort, kis mennyiség is elég, és mindig figyeljünk arra, hogy rendesen le legyen törölve az anyag. Legjobb, ha nem is a bútorra, hanem a rongyra fújunk, ha ragaszkodunk ezekhez a spray-khez.

 

  • Ha folt került a bútorra, a legjobb, ha azzonal cselekszünk és rögtön kezeljük a problémát, amivel mindig próbálkozhatunk, az a szappanos víz. Majd kenjük be olajjal vagy méhviasszal. De kérlek olvasd el az erről szóló másik postom nagytakaritas ne hagyd ki a szekrenyeke se.

 

  • Ha a fa bútoron karcolás keletkezik, a politúr, illetve a méhviasz jelent kiváló megoldást. Hozzáadva egy kis terpentin, lenolaj és hamu egyszerű keveréke (a hamuzsír) tökéletesen alkalmas fabútoraink kisebb karcolásainak eltüntetésére. Alaposan töröld át vele a sérült részeket és lás csodát. Amennyiben azonban bútorlap mélyebben karcolódik meg, szakember segítségére lesz szükség, ilyenkor jönnek a pác színazonos színtetikus térkitöltő anyagok műfák. De olvasd el az erről szóló postom, miért válasszünk mégis tömörfa bútorokat.

 

De semmiképpen sem így tísztitsuk meg bútorokat mint ezen videón látszik. Érdemes végigszörnyülködni. Megfejtéseket várom vajon mi lehetett az elképzelés vagy az indíték: LINK FACEBOOK VIDEÓT

 

Forrás: magdibutor.blog.hu a képeket ebben pinterest albumban találod. Köszönöm, hogy elolvastad az eheti cikkem remélem feliratkozol a követők közé és nem maradsz le a következőkről sem. Vagy biztos ismersz valakit akinek ez hasznos tartalom! Kérlek juttasd el hozzá! 

Magdi a beépíthető bútorok szakértője ha szakmai tanácsra van szükséged keress meg bátran egyeztessünk egy időpontot írj rám messengerben!: m.me/magdibutor

Megtalálhatsz minket itt is:

YouTube
YouTube

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A honlap sütiket használ a jobb felhasználói élmény miatt.