Ahhoz, hogy egy lakás kényelmes és rendezett legyen, nagyon fontos, hogy mindennek meglegyen a maga helye. Sajnos gyakori probléma, hogy a lakásokban kevesebb helyiség áll rendelkezésre, mint amennyi kellene ahhoz, hogy kényelmesen oszthassuk fel az egyes területeket.

 

Az egyik legtöbbször előforduló probléma, hogy kimarad az étkező: ez egy olyan helyiség, amit ki lehet spórolni, mert nem olyan létszükséglet, mint a szobák, a konyha, vagy a fürdőszoba. Ennek ellenére jó, ha van, és nem a nappalit kell minden alkalommal étkezővé alakítani, ha együtt enne a család, vagy nem a konyhában kell enni, a főzés után maradt romokat nézegetve. Ha a te lakásodban nincs külön étkező, ne csüggedj: egy kis kreativitással egy nagyobb méretű konyhában vagy nappaliban kialakíthatsz egyet!

 

Első lépés: válaszd el a területet!

 

Ha megvan a hely az étkezősarokhoz, az legyen az első lépés, hogy egy térelválasztóval elszeparálod az erre szánt területet. Így tényleg olyan érzésed lesz, mintha egy külön helyiség állna a rendelkezésedre, és jobban átlátod, mennyi helyed van a bútorok számára.

 

Második lépés: tervezd meg az étkeződet!

 

Látva a rendelkezésre álló helyet, itt az ideje, hogy kitaláld, mekkora és milyen asztal, székek, esetleg tálaló kerüljön az étkeződbe. Mivel többnyire kis területről van szó, sokszor a szabvány bútorok nem megfelelőek ide: túl nagyok, vagy nem illeszkednek rendesen. Kiváltképp igaz ez a sarkokra: székek helyett sokkal hatékonyabban ki tudod használni a helyet sarokpaddal, ezt azonban egyedileg célszerű elkészíttetni, méretre. Az asztalt is érdemes egyedi méretre csináltatni, belekalkulálva, hogy általában hányan ülünk körülötte.

 

Harmadik lépés: dekorálj!

 

Minden helyiséget feldob néhány dísz, például képek a falon, virág az asztalon, vagy étkező esetében egy stílusos gyümölcsöstál. Ezek apróságnak tűnnek, de sokat javítanak a hangulaton, így érdemes rájuk odafigyelni. Néhány lakberendezéssel foglalkozó oldal vagy magazin nagyon jó ötleteket adhat!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A honlap sütiket használ a jobb felhasználói élmény miatt.