blog_butorapolas_vedelem_12magdibutor_12.jpg

 

Amikor új bútorok kerülnek a lakásunkba, sokszor napokig csak gyönyörködünk bennük, és csodálkozunk, mennyire meg tudják változtatni az összképet. Szépek, tökéletesek, flottul záródnak. De vajon ez mindig így marad? Elég gyakran találkozhatunk olyan panaszokkal, hogy a kezdetben szép, tökéletesen funkcionáló bútorok az idő múlásával veszítenek szépségükből, de még a funkciójukat sem látják el rendesen. Valóban ennyire gyakori és elterjedt lenne a rossz minőségű, olcsó bútor? Nos, ennyire azért nem, a válasz sokszor abban rejlik, hogy a tulajdonosaik nem tudják, hogy kell vigyázni rájuk. Alapvető dolognak tűnik, mégsem megy sok embernek.

 

Mit tehetsz a bútoraidért?

 blog_butorapolas_vedelem_7magdibutor_07.png

  • Rendszeresen takarítsd le őket! Evidensnek tűnik, de a vízszintes felületek portalanításában sok ember számára ki is merül a takarítás, pedig ez kevés. A függőleges részeket is le kell törölni, na és hányszor marad ki a szekrény teteje? A takarításhoz a legjobb, ha tiszta vizet használsz, de áttörölheted a bútorokat megfelelő bútorápolóval is, csak azért ne vidd túlzásba a vegyszerezést. A takarításról bővebben itt olvashatsz.

 blog_butorapolas_vedelem_13magdibutor_13.jpg

                           Megfelelő bútorok védelme akkor is szükséges ha háziállatunk van.

  • Ne csapkodd az ajtókat! Te is szereted magad után lendületesen belökni a fiókot, vagy becsapni a szekrényajtót? Na, ez nagyon nem tesz jót neki! Egy idő után észreveheted, hogy lötyögnek az ajtók, nem zárnak rendesen, nem illeszkednek pontosan. Szánd rá azt az egy másodpercet, és told be rendesen a fiókot, csukd be a szekrényajtót. Nem sok idő, de a bútoraid élettartamán sokat nyújthat. Vagy ha nem tudsz erről leszokni akkor csillapított fiókrendszereket válassz.

blog_butorapolas_vedelem_12magdibuto164ajtocsukodas_lassito2.jpg

  Remek ajtófék rendszerek vannak már, amik akár utólag is felszerelhetőek.

 blog_butorapolas_vedelem_4magdibutor_04.jpg

 

  • Használj poháralátétet! Nem az a gond, hogy kifröccsen egy kis ital, hanem az, hogy sokan nem törlik le azonnal. Így az szépen kiszedheti a bútor színét, foltot hagyhat maga után. A fa kitűnően be tudja inni például a vörösbor vagy a kávé színét, és ott marad a nyoma. Ez nagyon nem szép látvány, és ha tartjuk a szokásunkat, az idő múlásával szaporodhatnak ezek a foltok. A forró italokról nem is beszélve, ezek még nagyobb károkat tudnak okozni. És ha már karikás? Jöhet a fogpaszta vagy az ecet és olaj kombináció. Pedig nagyon szerethetőek a tömör fa bútorok.

 blog_butorapolas_vedelem_3magdibutor_03.jpg

blog_butorapolas_vedelem_2magdibutor_02.jpg

 

  • Vigyázz a sarkokra! Ezek többnyire balesetek, de a bútorok elhúzásánál, áthelyezésénél figyelj, hogy ne csapd oda őket sehová – egy letört sarok nem éppen szívderítő látvány!

 blog_butorapolas_vedelem_4magdibutor23l.jpg

         Ez az élvédő már gyerekbiztos, nem csak a bútort védi hanem a szeretteinket is.

blog_butorapolas_vedelem_8magdibutor_08.jpg

           Kényelmes és rögzített védelem egyaránt, egyben nagyon mutatós is. 

 

 forrás: http://magdibutor.blog.hu/2016/05/20/igy_orizheted_meg_sokaig_a_butoraid_allapotat 

 pinterest albumok

 Magdi a beépített bútorok szakértője.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A honlap sütiket használ a jobb felhasználói élmény miatt.