Magdibutor_lepcso

 Magdi keretes konyha színben hozzá pácolt tömörfa lépcsővel

Megfigyelted már, hány házban foglal el indokolatlanul sok helyet a lépcső? Nem is maga a lépcső a gond, hanem hogy az ugyebár valahonnan elindul, emelkedik fölfelé, és így bizony elég nagy a helyigénye. Így általában átlósan átszel egyrészt a helyiségből, és alatta, illetve fölötte temérdek hely van, amit képtelenség jól kihasználni.

magdibutor_egyedi_lépcsők_megoldások01
magdibutor_egyedi_lépcsők_megoldások01

 

Legalábbis a többség ezt hiszi. A lépcső alá képtelenség bármilyen bútort is berakni, legfeljebb arra a részre, ahol már magasabban megy a lépcső. A legjobb helykihasználás, amivel az esetek többségében találkozni lehet, az az, hogy a kutya vagy macska kuckóját rendezik be a lépcső alatt. Ennek azonban nem kellene így lennie – egy beépített szekrény tökéletesen elfedi az üresen tátongó helyet, és még praktikus is!

 

magdibutor_egyedi_lépcsők_megoldások magdibutor_egyedi_lépcsők_megoldások01

Egyedi bútorban gondolkodjunk

 

Nyilvánvaló, hogy ilyen szekrényt nem fogunk találni a bútorboltokban, ezt csináltatni kell, pontosan olyanra, ami illeszkedik a lépcsőnkhöz. Cserébe megmondhatjuk, hány polc legyen benne, hogyan helyezkedjenek el a polcok, és hol legyen egy nagyobb üres rész. Ha a lépcső az előszobánkban van, még egy cipősszekrény is elfér alá, illetve lehet egy nagyon különleges, beépített gardróbunk a kabátoknak – mindez egyszerre, hiszen az alacsonyabb részek tökéletesek a cipőtároló szekciónak, a magasabb helyekre pedig már ki lehet alakítani az akasztós részt a kabátoknak. Így nem kell a fogason lógó kabáthalmot nézni, hiszen jótékonyan elrejti a szekrény.

 

 

 

 

 

magdibutor_egyedi_lépcsők_megoldások01
magdibutor_egyedi_lépcsők_megoldások01

 

Hol tartod a tisztítószereket?

De nem csak az előszobában lehet jól kihasználni a lépcső alatti területet. Örök probléma a háztartásokban, hogy a felmosóvödröt, felmosófát, partvist, seprűt, lapátot, és a különböző tisztítószereket csak kerülgetik valahol, mert nincs igazán helye. Még ha nem is érint nagy területet a lépcső alatti rész, egy akkora szekrény biztosan elfér, amibe ezeket be tudjuk pakolni, és máris szebb, rendezettebb a lakás. Ha nálad is üresen tátong ez a rész, ne habozz szekrényt készíttetni a lépcső alá! Hogyan lehet egy kis helyiségből nagyot csinálni? Beépítéssel!

 

  

magdibutor_egyedi_lépcsők_megoldások
#magdibutor termék  Tömör kőrisfa lépcső #magdibutor

 

 

Sokfajta megoldás létezik, de a formának és a megoldási lehetőségeknek csak a képzelet szab határt, annak ellenére, hogy a szakmában a lépcső kivitelezése a legnehezebb feladatok közé tartozik. Elengedhetetlen a  tökéletes kivitelezéshez precíz szakmai felmérés. Az egyedibb megoldásokhoz pedig sablonozást kell alkalmazni, amivel korrigálhatóak az épületi eltérések.

 

 

Még több kép a galériában képek forrása magdibutor és Pinterest albumok,  123rif

Magdi Bútor Stúdió a​ hely, a​hol veled tervezünk, otthont alkotunk neked​!​ Teljes körű szolgáltatás, kivételes igények megvalósítása​! Solymosi-Kabdebó Magdolna​, a​ beépíthető bútor​ok ​szakértő​je​.

További blog ajánló volt több írásom is ami nagyon sokaknak, tetszett eddig.

Forrás: http://magdibutor.blog.hu/2016/05/10/kihasznalatlan_helyek_a_lepcsok_alatt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A honlap sütiket használ a jobb felhasználói élmény miatt.