unspecified_1.jpg

 

Ha úgy döntünk, hogy egyedi bútort szeretnénk készíttetni, az egyik első kérdés, amivel szembekerülünk, hogy milyen alapanyagból, vagyis miből legyen a bútor? Nagyon fontos tisztában lenni a bútor funkciójával, és az abból adódó, későbbiekben felmerülő használati igényekkel! Gyerekszobai bútor, konyhaberendezés lesz-e? Azt a bizonyos konyhát, hányan, milyen életkorúak fogják használni? Kell-e attól tartani, hogy maszatos gyerekkezek fogják naponta többször végig”simogatni”, vagy egy középkorú házaspár fogja rendeltetésszerűen használni!

Sokat fogjuk hallani, hogy a fa a legjobb, akkor is, ha drága, mások pedig az árat fogják nézni, lebeszélnek a fáról, és inkább a laminált lapot javasolják majd, mert az olcsóbb. Az az igazság, hogy ezt mindenkinek magának kell eldönteni! Mi fér bele a keretbe, mik az igények, mennyire vagyunk a természetesség hívei – ez mind befolyásolhatja a döntést. Persze mielőtt választunk, érdemes alaposan tájékozódni.

 

Most azt szedtük össze, hogy miért jó laminált lapból készíttetni a berendezést.

 20160204_113819_1.jpg

A laminált lapok, illetve az azokból készült bútorok előnyei:

 

  • Olcsó. Általában kevesebbe kerül, mint a tömörfa, de azért ez sem feltétlenül igaz. Vannak olyan dekor színek melyek kifejezetten drágák, bár ezek általában nem a fautánzatúak, hanem az extra igényeket kielégítő megjelenésűek.

 

  • Rengeteg mintázatban kaphatóak. A laminált lapok gyakorlatilag az összes faerezet utánzatban,és nagyon sok divatos, modern dekor változatban elérhetőek. Akármit is álmodtunk meg, laminált lappal valószínűleg megvalósítható, csak meg kell találni a megfelelőt, ami illik az eddigi bútorainkhoz. Az sem elhanyagolandó szempont, hogy egy későbbiekben esetlegesen felmerülő kiegészítési igény esetén a szín, és mintázat azonossága biztosítható, ami természetes faanyag esetén nem garantálható!

 

  • Gyorsabban megvan. A bútorlapokat a legtöbb esetben gyorsabban leszabják a nagy táblákból. Persze a megfelelő géppark itt is szükséges a minőséghez. Az összerakás ezután már nem túl bonyolult. A gyártás átfutási ideje a fabútorokéhoz viszonyítva lényegesen lerövidül, gondoljuk csak el, a felületkezelés eleve kimarad! Ennek köszönhetően egy ilyen bútort gyorsabban el lehet készíteni, és már élvezhetjük is az új berendezést!

 

  • Könnyű tisztán tartani. A laminált lapnak általában nem okoz problémát a ráömlött vörösbor, vagy egyéb szennyeződés: legtöbb esetben egy vizes ruhával, esetleg valamilyen bútorápoló szerrel való törlés elég ahhoz, hogy olyan legyen, mint új korában. A fával azért nem ilyen egyszerű a helyzet, mert hajlamos beinni a szennyeződéseket.

 

  • Minden enteriőrbe be tud illeszkedni. Mivel hatalmas a szín- és dekor választék,nagyon egyedi igényeket is ki lehet velük elégíteni, és olyan bútorokat tudunk készíttetni, amik bárhová beépíthetőek. Nem mindenkinek tetszik a fautánzat fa hatás, van, aki kifejezetten színes, például piros, padlizsánszínű, vagy egyedien strukturált felületű, kissé metál megjelenésű, stb. bútorokat szeretne  ez fából aligha fog megvalósulni, laminált lapok esetében azonban nincs akadálya.

20160204_113249_1.jpg

 

Magdi Bútor Stúdió a​ hely, a​hol veled tervezünk, otthont alkotunk neked​!​ Teljes körű szolgáltatás, kivételes igények megvalósítása​! Solymosi-Kabdebó Magdolna​, a​ beépíthető bútor​ok ​szakértő​je​. Várunk téged Óbuda leginnovatívabb bútorstúdiójában ahol veledtervezünk!

Forrás: http://magdibutor.blog.hu/9999/12/31/miert_jo_laminalt_lapbol_keszittetni_az_egyedi_butort

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A honlap sütiket használ a jobb felhasználói élmény miatt.