magdibutor_mosogatotal_kep_16.jpg

A konyha megtervezésekor az embernek ezer meg ezer részletre kell figyelmet fordítania, hogy a végeredmény egy olyan konyha legyen, ami szép, és amit jól lehet használni a mindennapok során. Egy ilyen részlet a mosogatótálca is. Előzetesen nem gondolnánk, hogy milyen sok lehetőség van ezen a téren, és milyen apróságok tehetik a mosogató területét komfortosabbá, a használatát kellemesebbé.

 

Pedig manapság nagyon sok lehetőség van, ami a mosogatótálcákat illeti. Hogy a legegyszerűbb példáknál maradjunk, lehet szimpla, vagy dupla tálcánk, lehet külön hely az edénycsöpögtetőnek, de ez akár el is maradhat. Ezeken kívül még rengeteg olyan megoldás létezik, ami kényelmesebbé teszi a mindennapi használatot.

 

Tálcák a mosogatón

 

Egyre gyakrabban lehet például olyat látni, hogy a mosogató egyik oldalán van egy lapos, tálcaszerű rész. Ez egy egyszerű, de nagyszerű elem: nagyon jól jön akkor, amikor a főzéshez készítjük elő az alapanyagokat. Hányszor okoz például gondot, hogy megmosnánk a zöldséget, de nem tudjuk a mosogató körül úgy elhelyezni, hogy kéznél legyen, vagy hogy utána ne csöpögtessük vele végig a fél konyhát? Egy ilyen tálcára nyugodtan pakolhatjuk a megmosott zöldségeket, nagyon praktikus a mindennapokban. Egyes mosogatókon még van egy külön, kisebb medence is, direkt az ilyen műveletekhez, hogy ne legyenek útban a mosogatóban lévő edények, ha el akarunk valamit öblíteni.

 

Fontos a dizájn is

 

Természetesen a praktikum mellett az is nagyon fontos, hogy a mosogató passzoljon a konyhánkba, jól nézzen ki. Szerencsére ma már nemcsak a megszokott fém színű darabok állnak rendelkezésre. Mindenféle színben találhatunk mosogatókat, így kiválaszthatjuk azt, ami a legjobban illik a konyhánk színvilágához, ezzel teljessé téve a harmonikus összhatást.

 

A mosogató formája szintén esztétikai szempontból lényeges: van kerek, van szögletes formájú, magunk dönthetjük el, melyik szimpatikusabb számunkra, illetve melyik illik jobban a bútorainkhoz. A csaptelep szintén fontos elem mind praktikum, mind esztétikum szempontjából.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A honlap sütiket használ a jobb felhasználói élmény miatt.