munkalap_konyhabutor_11magdibutor_11.jpgValódi tömör fa kockákból kialakított munkapult a konyhaszigeten neked is ez a vágyad?

A konyhabútor megálmodásakor hamar szembekerülünk a munkalap kérdésével. Érdemes erre kiemelt figyelmet fordítani, ugyanis elég nagy területet fog lefedni a konyhában, és bizony igen látványos is lesz. Nagyon sokféle munkalap közül lehet válogatni, mind anyagát, mind vastagságát, mind pedig mintázatát tekintve. Az elképzeléseink megvalósításának tehát legfeljebb a pénztárcánk szabhat határt, ugyanis árakban igen nagy szórás lehet. Az anyag és a vastagság alapvetően befolyásolja, hogy mennyibe kerül a munkalap, de az egyes gyártók színei között nincsenek eltérések, kivéve a gránit anyagánál, ahol a különböző színek között akár kétszeres árkülönbség is lehet.

 munkalap_konyhabutor_15magdibutor_15.jpg

 

Miből legyen?

 

A munkalap többféle anyagból készülhet. Lehet dekor,fa, gránit, quarzit, akril, Corian, üveg, rozsdamentes acél, illetve kerámia. Amivel leggyakrabban találkozhatunk egy szimpla háztartás konyhájában az dekor, illetve a gránit vagy quarzit. A dekorok színválasztéka sokszorosára növekedett az elmúlt években, és a régen rá jellemző műanyag hatás is eltűnőben van a minőségibb gyártóknak köszönhetően. Akinek viszont örökös darabra van szüksége,és ennek a dekorhoz képest többszörös költségét is vállalja,akkor a quarzit a legjobb választás,aminek sav-,lúg-,hő-, és karcállósága egyedülálló és elnyűhetetlen darabbá teszi a konyhában és a fürdőszobában egyaránt. És mivel ez egy gyártott anyag úgy fog kinézni mint a minta kocka. A gránit ezzel szembe természetes anyag minden szelet más mintázatú és árnyalatú lehet. Szép de megmondhatatlan előre milyen lesz a végeredmény a hasított kő belsejébe senki nem lát be előre milyen lesz pontosan annak a mintázata.

munkalap_konyhabutor_2magdibutor_02.jpgA kövek szerelmeseinek ez való, az ablakpárkánnyal egyben kialakított gránit munkapult.

A hiedelemmel ellentétben a márvány nem alkalmas konyhai használatra mert nem sav- és lúgálló az ételek megszínezhetik pl.:ecetes uborka,cseresznye.

 

munkalap_konyhabutor_13magdibutor_13.jpgAz egybe öntött megoldásokkal teljesen egyéni mélységű és mintázatú mosogatók alakíthatóak ki a munkalapon.

Az akril anyagú  öntött-ragasztott munkalapok is elérhetőek manapság. Ezek előnye, hogy az ugyanilyen anyagból készült mosogatókkal szerves egységet képeznek, anyaguk rendkivűl ellenálló örök darabok. Bármilyen méretben és formában elkészíthetőek, természetesen ezek minden esetben egy adott méretű és formájú konyhába készülnek, egyedi mérés és tervezés alapján.Minden lap elülső-alsó részén egy úgynevezett vízorr” van kialakítva

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A honlap sütiket használ a jobb felhasználói élmény miatt.