Valószínűleg mindenki látott már pici, előnytelen elosztású lakást – a panelek nagy részének tagadhatatlan jellemzője ez. Ezeknek a lakásoknak a helyiségeit nagyon nehéz berendezni, mert kicsik, és sok esetben nem is nagyon lehet szabvány bútorokkal jól kihasználni a rendelkezésre álló teret. Ezzel az a gond, hogy az amúgy is szűkös szobákban a bútorok nem jó illeszkedése miatt maradt kisebb-nagyobb hézagoknak köszönhetően még kisebbnek tűnik a tér.

 

Mindemellett nem lehetetlen a praktikus, ugyanakkor esztétikus berendezés, csak ötletek, kreativitás és egy jó szakember kell hozzá. És persze az, hogy ne az üzletekben kapható szabvány bútorokban gondolkodjunk, hanem egyedi bútorokban.  

 

Építsd be, és tágul a tér!

 

Elsőre totális ellentmondásnak hangzik az a tény, hogy minél jobban kihasználsz minden négyzetcentimétert, annál jobban tágul optikailag a tér. Pedig ez így van. Nagyon sok példát láttunk már arra, hogy például pici konyhákat, amikben régi, nem teljesen passzoló bútorok voltak, felújítottak, és egyedi bútorokkal teljesen körbeépítettek. Hirtelen a konyha kétszer akkorának tűnik – nem mellesleg sokkal kényelmesebb is használni, mert egy csomó munkafelületet

 

Az egyedi bútornak persze megvan az a tagadhatatlan előnye is, hogy pontosan olyan lesz, amilyennek szeretnénk. Nem kell kompromisszumot kötni a méretet, az elrendezést érintően. Pontosan ott és annyi polc és fiók lesz, amennyit szeretnénk.

 

Hű, ez ilyen nagy?

 

Egy jól beépített helyiség meglepően nagynak tud tűnni, és ez nagyon szembetűnő akkor, ha előtte nem volt jól kihasználva a hely. Hirtelen az embernek olyan érzése támad, mintha nem is ugyanabban a helyiségben lenne. Pusztán az a tény, hogy nincsenek rések a szekrények között, nem áll üresen a sarok, rengeteget segít abban, hogy minden egységesnek és rendezettnek tűnjön. A korábbi zsúfoltság csak fokozza a szűkösség érzését, míg ha mindennek megvan a maga helye, és van hová pakolni, kevésbé érezzük azt, hogy összenyomnak a falak.

 

Írj nekünk a tervezes@magdibutor.hu -ra, mert mi  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A honlap sütiket használ a jobb felhasználói élmény miatt.