magdibutor_szekreny_13.jpg

Kis lakásokban mindig problémás pont szokott lenni, hogy nagyon kevés hely van a holmik tárolására. Persze mindenki igyekszik a lehető legtöbbet kihozni a helyzetből, és szinte mindenhová pakolnak, ahol nincsenek útban a tárgyak: a sarkokba, a bútorok mögé, és akár a szekrény tetejére is. Utóbbi megoldás valóban praktikus, de őszintén szólva nem túl esztétikus: lehet, hogy útban nincsenek a holmik a szekrény tetején, de azért látszik, mi minden van odazsúfolva.

 

Persze teljesen érthető, hogy minden létező felületet ki kell használnunk, ha kis lakásban élünk. Valós igény ugyanakkor, hogy ki is nézzen valahogy a lakás, és ne csak a rendetlenséget lássuk mindenütt az otthonunkban. Márpedig a szekrény tetejére zsúfolt tárgyak sokasága igencsak hozzájárul az összevisszasághoz.

 

A megoldás: beépített szekrény

 

Ahelyett, hogy elemes szekrényeket vásárolnánk meg készen, aztán a tetejére pakolnánk, ami máshol nem fér el, csináltathatnánk egyedi, beépített szekrényeket, hogy több legyen a tárolóegységünk. Ha belegondolunk, ugyanazt valósítjuk meg, csak éppen sokkal esztétikusabban: ami a szekrény teteje lenne, ebben az esetben még egy polc a plafonig érő szekrényünkben. Ugyanúgy tudunk ezzel a módszerrel pakolni, csak éppen a szekrény tetején lévő káosz marad el, hiszen ezt a részt is takarni fogják a szekrényajtók. A helykihasználás maximális, de a lakás képe jóval rendezettebb,

 

Az egyedi bútorok kis helyen egyébként is segítenek a praktikus helykihasználásban, hiszen nem kell alkalmazkodni az előre megadott standard méretekhez – ezek többnyire amúgy sem ideálisak a kisebb helyiségekbe, mert vagy nem férnek be, vagy ha egy falhoz oda is tudunk állítani egy szekrényt, szinte biztos, hogy a sarokig pont akkora helyünk marad, ahová már nem fér be semmi, ezért azt a területet nem tudjuk kihasználni. Beépítéssel az ilyesmi nem fordul elő, hiszen magunk adjuk meg a méreteket, így pont akkorák lehetnek a bútoraink, amekkora hely a rendelkezésünkre áll.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A honlap sütiket használ a jobb felhasználói élmény miatt.