A polcok nagyon praktikusak tudnak lenni egy lakásban, pláne, ha a szóban forgó lakás éppenséggel nem túl nagy, hiszen valahol tárolni kell a hétköznapokban használt tárgyainkat. Sokan ódzkodnak ugyanakkor a használatuktól, mert nyitottak, tehát a legkisebb rendetlenség is azonnal látszik, és rontja a helyiség összképét. Ezen a problémán azonban könnyen lehet segíteni néhány tároló segítségével, valamint ha egy kicsit kreatívan közelítjük meg a polckérdést, akár dekorációs elemnek is jók lehetnek egy-egy szobában.

 

Hosszú egyenes polc? Nem csak ilyen létezik!

 

A polc szó hallatán a legtöbb ember hosszú, egyenes tárolóra asszociál a falra szerelve, esetleg könyvespolcra. Ezek valóban gyakoriak, de ahogy mára mindenből, úgy a polcokból is igen széles a választék, gyakorlatilag ezerféle lehetőség van. Lehet látni csigavonalban tekergő polcot, hullámosat, kör alakút, vagy egymásba érő téglalapokat. Ezek elsőre furcsának tűnnek, de nagyon jól ki lehet őket használni, okos megoldásokkal még a leglehetetlenebb formára is lehet pakolni.

 

Ezekben a polcokban az a jó, hogy egyedi a dizájnjuk, ha rájuk nézünk, már önmagukban is sokat hozzáadnak a szoba esztétikai értékéhez. Érdekesebbé, egyénibbé változtatják a helyiségeket, üdítő változatosságot jelentenek, főleg, ha igazodnak a szoba többi részére jellemző formavilághoz.

 

 

A polcok tágítják a teret

 

A bejegyzés elején említettük, hogy a polcok egy kis lakásban nagyon praktikusak, mert mindig szükség van plusz tárolófelületekre. Nos, még egy okunk van azt mondani, hogy a polcok jó választást jelentenek, ha szűk a tér: optikailag tágítják a helyiségeket. Ha a falakon több polc is helyet kap, nagyobbnak fog tűnni a szoba, ezért kevésbé lesz bezártság érzetünk. Ilyenformán akkor is érdemes beruházni néhány egyedi polcra, ha éppen semmi extrát nem szeretnénk rajta tárolni: kisebb dísztárgyakkal, bekeretezett fotókkal is nagyon fel tudják dobni a szobát, és kevésbé fogjuk kicsinek érezni a rendelkezésre álló teret.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A honlap sütiket használ a jobb felhasználói élmény miatt.