magdibutor_osszecsukhatobutor50.jpg

Sokan küzdenek azzal a problémával, hogy kicsi a lakásuk, és a helyiségek annyira aprók, hogy még a bútorok bezsúfolása is gondot okoz. Nem egy olyan pici konyhát láttam már, ahol a főzést még csak-csak meg lehetett oldani, ha nem is kényelmesen, de külön étkező híján egy asztalt és megfelelő számú széket már nem igazán lehetett berakni. Nappali az ilyen kis lakásokban sokszor nincs is, de ha van, akkor sem olyan nagy, hogy itt egy sarokban könnyedén meg lehessen oldani az étkező problémáját.

 

Ilyenkor két választás van: vagy elfogadjuk, hogy lépni sem lehet az asztaltól és a székektől, vagy nem lesz asztal és székek, hanem mindenki eszik ott, ahol helyet talál. Szerencsére azonban, ha kicsit kreatívabb az ember, van egy harmadik lehetőség is: összecsukható bútorok, melyeket kis helyre el tudunk pakolni, ha éppen nincs rájuk szükség.

 

Falra hajtható asztal, összecsukható székek

 

Egy ismerős apró garzonjában láttam a következő megoldást: volt ugyan külön konyha, de nagyon picike, máshol pedig nem lehetett leülni normálisan enni. Az illető készíttetett egy olyan asztalt, amit ha nem kellett, be lehetett hajtani a fal mellé, ha pedig enni akart, egy mozdulattal kihajtotta. Készült mellé két összecsukható szék is, így az aprócska konyhában is meg lehetett oldani az étkezést úgy, hogy ha főzött, nem volt folyton útban az asztal, illetve a székek. Nagyon jó és kreatív megoldás volt, ezt továbbgondolva pedig szinte bármit ki lehet így alakítani.

 

Felhajtható ágy, íróasztal, kisasztal

 

A gyakorlatban ritkán látni olyan ágyat, mint egyes filmekben a kis lakásokban: egy mozdulattal fel lehet csapni a fel mellé, és máris van hely a lakásban. Pedig ez egyébként egy nagyon jó megoldás, ha pici a szoba. Egy felnőtt hálóban már annyira nem fontos, hogy legyen hely, ha egyébként akad nappali, de egy gyerek szobájában kell a hely játszani. Ha a szoba kicsi, de az ágy felhajtható, ez nem fog gondot okozni. Kis helyiségben ugyanígy megoldható az íróasztal kérdése is: csak akkor hajtjuk ki, ha szükség van rá. Ugyanígy építhető be kisasztal rajzoláshoz, hasonló játékokhoz.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A honlap sütiket használ a jobb felhasználói élmény miatt.