12magdibutor_iroda12.jpg

Az otthoni munkavégzés sokak álma: nem kell többé korán kelni, úgy osztja be az ember az idejét, ahogy akarja. Ki ne vágyna erre? Aki azonban már próbálta, az tudja, hogy nem olyan egyszerű. Komoly önfegyelem kell hozzá, hogy az ember ne találjon folyton valami más tennivalót, és valóban a munkájára koncentráljon. Persze sokat lehet tenni ennek megkönnyítésére. Az egyik legfontosabb dolog, hogy ne a kanapén, az ágyban, vagy a konyhaasztalnál dolgozzunk: alakítsunk ki magunknak egy „irodát”, dolgozószobát vagy dolgozósarkot, hogy valóban munkára ösztönözzön a környezet. Ha irodai környezetben vagyunk, nem akarjuk majd feldobni a levest, berakni egy mosást, gyorsan felporszívózni stb.

 

De hogyan is csináljuk?

 

Nos, ha van egy fölösleges helyiség, amiből dolgozószobát csinálhatunk, könnyű dolgunk van. A dolog némileg érdekesebb, ha nincs szabad szobánk. Ebben az esetben egy másik helyiséget, például a nappalit kell úgy átalakítani, hogy legyen egy sarok, amiben kialakíthatjuk a kis irodánkat. Könnyen lehet, hogy ehhez újra kell gondolni az egész berendezést, de megéri energiát áldozni rá.

 2magdibutor_iroda02.jpg

Ha sikerült egy sarkot felszabadítani, az első és legfontosabb teendő, hogy szeparáljuk el! Ez nagyon fontos, hiszen ettől lesz olyan érzésünk, hogy valóban egy dolgozószobában ülünk. Szükség lesz egy térelválasztóra, így a sarok teljesen különálló részt képez majd. Itt már trükközhetünk is, hogy jól ki tudjuk használni a helyet: a térelválasztó dolgozószoba felé eső része lehet polcos, így sok tárolóhelyet nyerhetünk.

 

Ha sarokról beszélünk, a legpraktikusabb, ha készíttetünk egy méretre szabott sarokíróasztalt, így lesz elég hely a számítógépnek, de marad szabad asztalfelület arra is, ha kézzel írnánk valamit. Érdemes az asztal alatt és mellett polcokat kialakítani a nyomtatónak, és egyéb hardvereknek, amikre szükség lehet a munka során

 13magdibutor_iroda13.jpg

Az asztal fölé, a falra rakhatunk még polcokat, szekrényeket, hogy elég legyen a tárolóegység, és minden fontos iratot, dokumentumot, mappát legyen hol tárolni. Sokkal hatékonyabbak vagyunk ugyanis a munkában, ha rendezett a környezet.

 

14magdibutor_iroda14.jpg

Ha mindez megvan, már csak egy jó asztali lámpa, és egy kényelmes, háttámlás szék fog kelleni, persze ha volt már gerincbántalmad akkor javaslom az alternatív ülő megoldásokat, mert hosszútávon az ülőmunka ölni tud ezért fontos, hogy legyen egy álló munkafázisú rész is amit egyedi és egyénre szabott. Ha mindez sikerül már kész is van a tökéletes home office!

Forrás http://magdibutor.blog.hu/2017/08/19/otthonrol_dolgozol_legyen_irodad

Magdibutor a hely ahol veled tervezünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A honlap sütiket használ a jobb felhasználói élmény miatt.