magdibutor_konyhabutor238_l.jpg

Bár amikor egy konyhát kell megterveznünk, elsősorban a bútorokon szokott lenni a hangsúly, illetve azon, hogy ezek hol fognak pontosan helyet kapni, vannak egyéb részletek, amikre érdemes odafigyelni, mert alapvetően befolyásolják az összképet. Ilyen például a padló, amit nagyon is szem előtt kell tartani, mert ha nem harmonizál a bútorokkal, nagyon elronthatja az összképet. Persze nincs univerzális szabály arra vonatkozóan, hogy milyen konyhapadlót érdemes választani, illetve mihez milyen bútor illik. Eleve több trend is létezik párhuzamosan, de természetesen az egyéni ízlés az abszolút meghatározó. A szín mellett fontos kérdés még a padló anyaga is – ugyanis nem csak a járólap jöhet szóba.

 

Linóleum? Na neeee….

 

Legyünk őszinték: a linóleum, más néven a PVC padlóról az első gondolatunk, hogy valami gagyi förtelem. Ennek az az oka, hogy azok a borzalmas, régi, ódivatú konyhák jutnak eszünkbe, ronda „öreges” mintákkal. Nos, valóban, régebben elég sokan használtak linóleumot a konyhában, és bizony a kornak megfelelő divat diktálta a mintát, ezért érezzük ma már ósdinak, elavultnak. Ma már azonban ez is sokat változott. Nyilvánvalóan előfordulnak még a régi idők stílusát idéző minták is, de vannak olyanok, amik a megszólalásig hasonlítanak a járólapokra, vagy éppen a laminált padlót, hajópadlót utánozzák, méghozzá igencsak élethűen! Az ára lényegesen kedvezőbb, mint a járólapé, és jóval gyorsabb megoldás.

 

Nem véletlenül a járólap a nyerő

 

Funkciót tekintve ugyanakkor azért egyértelmű, hogy a konyhába a járólap a legpraktikusabb. Ennek oka, hogy igen egyszerű a tisztítása, amire szükség is van, tekintve, hogy sütés-főzés közben lecsöppen ez-az, kiömlik valami. A fa padlózatban ennek akár maradandó nyomai is lehetnek, a szőnyegben is lehetnek kimoshatatlan foltok. A járólapot viszont egyszerűen fel lehet törölni, csak a fuga tisztítására kell külön figyelni, de speciális eszközökkel, vegyszerekkel valójában ez sem okoz extra nehézséget. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A honlap sütiket használ a jobb felhasználói élmény miatt.